Dulceata de caise (17-2)
Dulceata de caise
Ingrediente:
1,8 kg
caise (cantarite fara samburi);
1 kg
zahar;
2
pahare cu apa (600 ml).
Mod
de preparare:
Se spala
caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.
Intr-o
cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se
adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.
Cand
siropul este legat (la mine a fost gata cam in 36 de minute), se da de pe foc,
se lasa la racit.
Se toarna
dulceata in borcane, se pun capacele si se eticheteaza.
Timp
de pregatire: aprox 1h
Timp
de gatire: aprox 36min
Portii:
3 borcane mari de 700g.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!