Ardei iuti in otet
Ardei iuti in otet
Ardei
iuti in otet cu mirodenii
Ingrediente:
1 kg
ardei iuti;
1 litru
apa;
250 ml
otet;
1
lingurita sare;
1
lingurita zahar;
1 plic
(100 g) mix mirodenii: foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, marar si
coriandru
Mod
de preparare:
Se spala ardeii iuti si se asaza
in borcanele pregatite dinainte.
Separat, se pun la fiert apa cu
otetul, zaharul, sarea si mirodenii dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba
cam 10 minute.
Se toarna
lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite
ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa
sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.
Timp total: 20 min
Portii: eu am obtinut: 1 borcan
mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!