Sirop din struguri negri
Am luat
de la ţară struguri negri şi pentru că s-au zdrobit un pic când i-am adus, i-am
transformat în sirop. Mie, această aromă, îmi aminteşte de când eram mică şi
cumpăram de la piaţă suc de struguri, noi îi ziceam “strugurel”.
Ingrediente:
2 kg struguri
negri,
1 l apă,
800 g +
100 g zahăr
Mod
de preparare:
Se spală
strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă
mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.
Se fierbe
aprox 30 de minute, până scade un pic. În
acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se
vor desprinde mai uşor.
Se dă de
pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi
lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.
Lichidul
se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe
până se îngroaşă (35-40 de minute).
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de
gătire: aprox 1h 30min
Porţii:
2 sticle de 1 l
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!