Madlene ”lăbuțe de urs”
Madlene ”lăbuțe de urs”
Ce-ai
zice de niște lăbuțe de urs? Am pregătit aceste madlene ca un apus de toamnă încălzit
de aroma mierii și a cidrului de pere, o parte din ele cu alune de pădure, iată
un desert fără zahăr, aromat și gustos.
Timp de pregătire: 15 min
Timp de coacere: 14 min
Porții: 10
Ingrediente:
5 ouă,
Un praf
de sare,
2
linguri miere,
3
linguri cidru de pere,
110 ml
ulei,
Un vârf
de linguriță praf de copt,
180 g
făină,
2
linguri alune de pădure,
2
lingurițe cacao
Mod
de preparare:
Bați spumă
albușurile cu sarea, cu mixerul. Când spuma prinde consistență, adaugi mierea.
Când spuma
prinde consistență de bezea, adaugi gălbenușurile, cidrul și uleiul, apoi și
praful de copt, amestecând cu mixerul, după fiecare.
Adaugi făina și amesteci lejer cu o spatulă.
Dai deoparte
o treime din compoziție într-un castronel și o amesteci cu alunele de pădure
măcinate.
De asemenea,
dai deoparte o treime din compoziție într-un castronel și o amesteci cu pudra
de cacao.
Ungi o
formă pentru madlene cu ulei, apoi torni aluatul cu un polonic mic în fiecare
formă, ai grijă să nu le umpli. Adaugi câte o jumătate de linguriță de cacao în
partea de sus, apoi cu coada de la linguriță tragi în jos dinspre partea cu
cacao spre partea albă, ca să obții niște lăbuțe de urs.
Le
nivelezi cu dosul unei lingurițe ude. Dacă ai o tavă antiaderentă, la
următoarea rundă de madlene, nu e nevoie să ungi din nou cu ulei. La următoarea
tavă, poți combina aluatul cu alune și pe cel cu cacao.
Le dai
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C) pentru 12-14 minute sau până se
rumenesc frumos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!