Madlene ”lăbuțe de urs”

 

Madlene ”lăbuțe de urs”

 

Ce-ai zice de niște lăbuțe de urs? Am pregătit aceste madlene ca un apus de toamnă încălzit de aroma mierii și a cidrului de pere, o parte din ele cu alune de pădure, iată un desert fără zahăr, aromat și gustos.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 14 min

Porții: 10

 

Ingrediente:

5 ouă,

Un praf de sare,

2 linguri miere,

3 linguri cidru de pere,

110 ml ulei,

Un vârf de linguriță praf de copt,

180 g făină,

2 linguri alune de pădure,

2 lingurițe cacao

 

Mod de preparare:

Bați spumă albușurile cu sarea, cu mixerul. Când spuma prinde consistență, adaugi mierea.

Când spuma prinde consistență de bezea, adaugi gălbenușurile, cidrul și uleiul, apoi și praful de copt, amestecând cu mixerul, după fiecare.

Adaugi făina și amesteci lejer cu o spatulă.


Dai deoparte o treime din compoziție într-un castronel și o amesteci cu alunele de pădure măcinate.

De asemenea, dai deoparte o treime din compoziție într-un castronel și o amesteci cu pudra de cacao.

 

Ungi o formă pentru madlene cu ulei, apoi torni aluatul cu un polonic mic în fiecare formă, ai grijă să nu le umpli. Adaugi câte o jumătate de linguriță de cacao în partea de sus, apoi cu coada de la linguriță tragi în jos dinspre partea cu cacao spre partea albă, ca să obții niște lăbuțe de urs.

 

Le nivelezi cu dosul unei lingurițe ude. Dacă ai o tavă antiaderentă, la următoarea rundă de madlene, nu e nevoie să ungi din nou cu ulei. La următoarea tavă, poți combina aluatul cu alune și pe cel cu cacao.

 

Le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C) pentru 12-14 minute sau până se rumenesc frumos.






 



Poftă Bună!

Comentarii