Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de
varza
Pentru
ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de
varza.
Ingrediente:
copanele
si aripioare de pui;
Sare dupa
gust;
2 cepe,
1
morcov,
1
ardei gras,
4-5
linguri cu rosii (la cutie);
2 linguri cu orez;
Zeama de
varza dupa gust;
Verdeata
proaspata: marar, patrunjel, leustean
Mod de preparare:
Se
pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui
alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand, astfel incat
carnea sa nu se lipeasca de oala.
Se
indeparteaza spuma formata.
Daca pasarea
e batrana, legumele se adauga cand carnea e aproape fiarta. Daca pasarea este
tanara, legumele se pot pune mai devreme, dupa ce s-a spumat bine. Astfel, se
adauga mai intai ceapa (ea va limpezi ciorba), apoi morcovul dat prin razatoarea
mare, ardeiul gras taiat marunt si rosiile.
Cand
legumele sunt fierte, se adauga 2 linguri cu orez (orezul
se spala bine inainte). Se gusta si se potriveste de sare.
Cand
ciorba este aproape gata, se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu pun cam
500 ml la o oala de 5 litri cu ciorba. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, se
ia focul si se adauga verdeata proaspata tocata marunt.
Timp
total: aprox 1h
Portii:
10
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!