Bulz

Bulz

Pentru o cină în familie, am pregătit bulz. Tradiţional se prepară cu brânză grasă de oaie, însă nouă nu ne place şi, în plus, am vrut să mănânce şi tata (care e diabetic) aşa că am folosit brânză slabă de vaci şi unt slab, iar pe deasupra un strat subţire de caşcaval.

Ingrediente:
4 ouă;
O mămăligă mică;
50 g unt;
200 g brânză slabă de vaci;
100 g caşcaval ras

Mod de preparare:
Se fierb ouăle 3 minute.
Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.

Se prepară o mămăligă mică din apă, mălai şi un praf de sare, însă nici prea moale, nici prea tare, ci potrivită ca densitate. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic. Nu o lăsaţi să se răcească prea mult, pentru că se va întări şi nu o veţi mai putea modela.

Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. 


Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Porţii: 4
Timp de pregătire: 35min
Timp de coacere: 20min


Poftă Bună!


Comentarii