Aperitiv morcovi pascali
Aperitiv morcovi pascali
De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva
morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 10 min
Porţii: 12 morcovi
Ingrediente:
200 g de aluat foietaj,
150 g
brânză rasă,
Frunzele
de la o legătură de ceapă verde,
50 g
unt,
1
linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână,
Un praf
de sare,
Un gălbenuş
pentru uns,
mărar
Mod de preparare:
Se lasă
aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară
pe conuri din tablă.
Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi
se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.
Pentru umplutură,
se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă
un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de
sare şi se amestecă.
Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunze de mărar mai mari, care să dea aspectul de morcovi.
Se aşază
pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare
decupate şi ridichi.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!