Lasagna
Lasagna
Una dintre mâncărurile mele preferate.
Ingrediente:
9 foi
lasagna,
Pentru sosul
Bolognese:
700 g
carne de porc,
1 ceapă,
1 ardei
gras,
1
morcov,
300 g
sos de roşii cu busuioc,
150 ml
apă,
Pentru
sosul alb:
850 ml
lapte,
50 g
unt,
50 g
făină,
Un praf
de sare,
Un vârf
de cuţit de nucşoară,
sare şi piper după gust,
sare şi piper după gust,
În plus:
150 gr
caşcaval ras
Mod de
preparare:
Pentru sosul
Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul,
iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei
încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc împreună
cam două minute. Dacă aveţi posibilitatea, alegeţi un ardei gras roşu, are o
aromă mai plăcută şi mai dulce decât cel galben. Se adaugă carnea, se lasă până
se rumeşte un pic carnea, se adaugă sosul de roşii cu busuioc şi apa, sare şi
piper şi se mai lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc.
Pentru
sosul alb: se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina şi se căleşte
un pic, apoi se toarnă laptele treptat, amestecând mereu cu un tel, pentru a
dizolva cocoloaşele. Se adaugă un praf de sare şi un vârf de cuţit nucşoară, se
lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se dă de pe foc.
Pentru asamblare:
eu am folosit o tavă de ceramică pe care am pus-o în altă tavă mai mare, în caz
că lasagna se umflă şi dă peste, dar nu am avut probleme. Astfel, într-o tavă
unsă cu puţin ulei se pune un strat subţire de sos alb,
apoi 3 foi
lasagna una lângă alta (eu am pus 3 foi pentru că atât mi-au încăput, însă
ţineţi cont de dimensiunea tăvii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb,
caşcaval ras.
Se dă la
cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de
pregătire: 30min
Timp de
coacere: 40min
Porţii:
8
Poftă Bună!
Distincții culinare:
Rețetă premiată la Concursul „Gătești și
câștigi” și publicată în revista Libertatea pentru femei Rețete nr. 7/2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!