Ciorbă de urzici
Ciorbă de urzici
Ciorbă
de urzici, dreasă cu ou şi oţet.
Ingrediente:
500 g
urzici,
1
morcov,
1 ceapă
uscată,
1 ardei
gras roşu,
1 roşie,
1
linguriţă de sare,
1 ou,
2
linguri de oţet,
Câteva
fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.
Mod de preparare:
Se spală
legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se
mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.
Se
călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se
lasă să fiarbă.
Când
ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi
se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se
amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile
proaspete tocate mărunt.
Se serveşte
cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 35 min
Porţii:
6
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!