Dulceaţă din struguri albi cu vin şi coajă de portocală
Dulceaţă din struguri
albi cu vin şi coajă de portocală
Am fost
aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o,
după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără
seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi
coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez
reţeta, aşa că sper să vă placă.
Ingrediente:
aprox 1300
g struguri albi fără seminţe (cântăriţi după curăţare),
400 g zahăr,
400 g zahăr,
200 ml
apă,
125 ml
vin alb,
O lingură
coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
Mod
de preparare:
Se pun
la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.
Se spală
strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege,
se adaugă peste sirop boabele de struguri şi coaja de portocală ţinută în zahăr
la borcan. Se culege spuma formată, la nevoie.
Se
fierbe până când scade un pic, iar dulceaţa este bine legată, la mine a durat
cam 40 de minute.
Se lasă
la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: aprox 40min
Porţii: 1
borcan de 720 g, dar nu plin
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!