Pui învelit în piept de porc, cu bere și mirodenii la cuptor
Pui învelit în piept de porc, cu bere și mirodenii la cuptor
Pulpe de
pui învelite în felii subțiri de piept de porc, pregătite la cuptor, cu bere și
mirodenii până când feliile de piept s-au rumenit și s-au uscat ușor,
impregnând pulpele de pui cu aroma lor. Ca și garnitură, am pregătit pilaf.
Ingrediente:
3 pulpe
de pui,
200 g
piept de porc,
250 ml
bere,
500 ml apă,
500 ml apă,
Puțin
ulei,
Sare,
după gust,
Mirodenii:
boia dulce, rozmarin, cimbru, oregano, cimbrișor, coriandru
Pentru
garnitură:
300 g
orez,
600 ml
supă de legume,
O
jumătate de linguriță sare,
4
linguri ulei
Mod de
preparare:
Se
pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare
să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe
au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.
Se taie
pieptul de porc în felii subțiri
Se învelesc pulpele de pui cu feliile de piept de porc.
Se unge o tavă cu un strat subțire de ulei, se adaugă berea, se așază pulpele pregătite mai devreme, apoi se presară sare și mirodenii (eu mi-am amestecat într-un borcănel mirodeniile preferate).
Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc
un pic, se scoate tava, se adaugă apa cu grijă, apoi se dă tava înapoi la
cuptor. Se lasă până s-au rumenit frumos.
Între
timp, se pregătește pilaful: într-o crăticioară se înfierbântă puțin ulei, se
adaugă orezul, se călește doar ușor, apoi se stinge din când în când cu supă de
legume. Se adaugă sare, după gust. Se lasă să fiarbă, amestecând în el, să nu
se lipească.
Se poate
servi alături de castraveciori murați.
Porții:
4
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
coacere pulpe de pui: 1h 15min
Timp de
gătire pilaf: 30min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!