Tort Valentine’s Day
Tort Valentine’s Day
Poate că nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, iar alții nu au auzit de Dragobete. Oricare ar fi preferata noastră, până la urmă, e o ocazie frumoasă de a sărbători iubirea. Important este să nu uităm să bucurăm. Pe 14 sau pe 24 februarie, pe 8 martie, de 1 iunie, în orice altă zi, sau în fiecare zi.
Pentru mine a fost o ocazie de a realiza acest tort, pur și simplu ca să le fac alor mei o surpriză dulce. Tortul
este cu foi cu nucă, cremă de zmeură, două arome care mie îmi plac mult şi
care se completează bine. L-am decorat cu frişcă, inimi de ciocolată, bomboane
şi inimioare de zahăr.
Până la
urmă, e o ocazie frumoasă de a sărbători iubirea.
Ingrediente:
Foi cu nucă:
3 ouă +
1 albuş,
Un praf
de sare,
2 linguri zahăr,
2 linguri făină,
2 linguri făină,
3 linguri
nucă măcinată,
Jumătate
de plic praf de copt,
Crema:
1 gălbenuş,
100 gr
zmeură (eu am avut congelată),
200 ml
lapte,
2 linguri
zahăr,
1 lingură
şi jumătate făină,
50 gr
unt,
Sirop:
200 ml
apă,
2
linguri zahăr,
1 căpăcel
esenţă rom,
Decor:
50 g
ciocolată albă şi 50 g ciocolată cu lapte pentru inimioare,
150 ml
frişcă lichidă,
inimioare
de zahăr Dr. Oetker,
praline
inimioare Milka
Mod de preparare:
Pentru foile cu nucă: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic spre mediu cam 10 min, până devine uşor rumen. Se scoate pe o tavă, apoi se coace şi cealaltă jumătate de compoziţie.
Pentru foile cu nucă: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic spre mediu cam 10 min, până devine uşor rumen. Se scoate pe o tavă, apoi se coace şi cealaltă jumătate de compoziţie.
Pentru sirop,
se fierbe apa cu zahărul 5-7 minute, apoi se dă de pe foc, se lasă la răcit şi
se adaugă esenţa de rom.
Pentru cremă:
se pun într-o crăticioară gălbenuşul, laptele rece, zahărul, făina. Se fierbe
pe foc mic până se îngroaşă, se dă de pe foc şi se adaugă zmeura. Eu am avut
zmeură congelată de astă vară, iar azi am adăugat-o aşa rece în crema caldă,
s-a topit şi s-a amestecat bine. Se amestecă şi se dă la răcit. După aceea, se
adaugă untul şi se mai bate un pic cu mixerul până devine uşor cremoasă.
Cât se
răcesc toate, se pregătesc decoraţiunile: se topesc pe baie de abur ciocolatele
în castronele diferite. Apoi se umple poşurile cu ele. Se desenează inimioare
pe o hârtie de copt şi diverse scrisuri, eu am scris “Love”, puteţi scrie ce vă
place. Se dau la congelator până la momentul ornării tortului.
Montare și Decor: Se însiropează prima foaie
cu nucă, se adaugă şi se nivelează crema,
se stropeşte cu puţină ciocolată cu lapte topită, se aşază şi a doua foaie
cu nucă,
care se însiropează cu ajutorul unei pensule, pentru a nu-l înmuia prea tare. Se
îmbracă tortul în frişca bătută mai moale. Frişca rămasă se amestecă împreună
cu ciocolatele rămase, dacă vi se pare vârtos amestecul la început, nu vă
speriaţi, continuaţi să amestecaţi până devine cremoasă. Cu această cremă eu am
făcut nişte trandafiraşi pe tort.
Se ornează cu inimioarele făcute anterior (pe care eu le-am sprijinit cu scobitori), dar şi cu bomboane de ciocolată şi inimioare de zahăr din comerţ.
Porţii:
8
Timp de
coacere: 10 min fiecare foaie;
Timp de
pregătire: 2h
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!