Clatite cu gem de caise si ciocolata


Clătite cu gem de caise și ciocolată

Clătite pufoase umplute cu gem de caise sau ciocolată și decorate cu ciocolată topită

Ingrediente:
2 ouă M,
Un praf de sare,
5 g praf de copt
130 g făină,
1 lingură ulei,
200 ml lapte rece,
150 ml apă minerală,
Gem de caise, după gust,
30 g ciocolată albă,
40 g ciocolată neagră,
O linguriță ulei

Mod de preparare:
Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când începe să se îngroașe compoziția, se adaugă laptele, uleiul și apa minerală, amestecând continuu, pentru a evita cocoloașele. Bătând compoziția cu telul, iese mai aerată. De asemenea, folosesc apă minerală pentru că o face mai pufoasă.
Se înfierbântă o linguriță de ulei într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie, iar cât sunt calde încă, se pot umple cu ciocolată, ”plimbându-se” câte o pătrățică pe suprafața clătitei, până se topește ciocolata. Altele se pot lăsa la răcit, pentru a se umple cu gem de caise.


La final se topesc ciocolatele rămase, pe baie de abur, pentru a se decora clătitele.
Se obțin 12 clătite mici, dar mai grosuțe.

Porții: 4 (12 clătite)
Timp de pregătire: 8 min
Timp de gătire: 40 min


  

Poftă Bună!

Rețeta video:


Comentarii