Clatite cu gem de caise si ciocolata
Clătite
cu gem de caise și ciocolată
Clătite
pufoase umplute cu gem de caise sau ciocolată și decorate cu ciocolată topită
Ingrediente:
2 ouă M,
Un praf
de sare,
5 g praf
de copt
130 g făină,
1 lingură ulei,
200 ml
lapte rece,
150 ml
apă minerală,
Gem de
caise, după gust,
30 g
ciocolată albă,
40 g
ciocolată neagră,
O
linguriță ulei
Mod de
preparare:
Se bat
ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt
și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când începe să se îngroașe
compoziția, se adaugă laptele, uleiul și apa minerală, amestecând continuu,
pentru a evita cocoloașele. Bătând compoziția cu telul, iese mai aerată. De
asemenea, folosesc apă minerală pentru că o face mai pufoasă.
Se
înfierbântă o linguriță de ulei într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție
și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot
pe o farfurie, iar cât sunt calde încă, se pot umple cu ciocolată,
”plimbându-se” câte o pătrățică pe suprafața clătitei, până se topește
ciocolata. Altele se pot lăsa la răcit, pentru a se umple cu gem de caise.
La final
se topesc ciocolatele rămase, pe baie de abur, pentru a se decora clătitele.
Se obțin
12 clătite mici, dar mai grosuțe.
Porții:
4 (12 clătite)
Timp de
pregătire: 8 min
Timp de
gătire: 40 min
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!