Mini Paris Brest cu coniac si ananas

 

Mini Paris Brest cu coniac și ananas

 

Un desert deosebit și elegant, la care am adăugat câteva note personale... coniacul și ananasul. Iată aceste mini Paris-Brest, cu cremă de vanilie și coniac, cu bucăți de ananas proaspăt, glazurate cu ciocolată.


 Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de gătire: 8 min

Timp de coacere: 35 min / tavă

Porții: 20 bucăți


Ingrediente:

Pentru inele:

110 ml apă,

150 ml lapte,

130 ml ulei,

Un praf de sare,

250 g făină,

4 ouă,

2 albușuri,

 

Pentru crema de vanilie cu coniac:

2 gălbenușuri,

30 g îndulcitor pudră,

Un praf de sare,

250 ml lapte,

50 ml coniac,

1 linguriță extract de vanilie,

35 g făină,

250 g brânză mascarpone,

250 ml frișcă,

 

Pentru decor:

Ananas proaspăt, după gust,

Ciocolată albă, după gust

Ornamente de ciocolată, după gust

 

Mod de preparare:

Inelele:

Pui într-o crăticioară, apa, laptele, sarea și uleiul și amesteci. Pui la fiert. Când fierbe, adaugi făina toată odată, amestecând energic, până ai obținut un aluat omogen, apoi dai de pe foc și lași la răcit. 


Adaugi ouăle, albușurile, pe rând, amestecând bine, cu mixerul.

Umpli un poș (cu dui stelat) cu aluat și formezi inele (diametru aprox 8 cm), într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.



Dai la cuptorul preîncălzit, primele 15 minute, la foc mediu (180 °C). Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mic pentru încă 20-25 de minute (150 °C) sau până se rumenesc ușor. 

Le lași la răcit. Procedezi la fel cu restul de aluat. Vei obține 2 tăvi (aprox 20 de inele).

 

Crema de vanilie și coniac:

Pui într-o crăticioară gălbenușurile, îndulcitorul, laptele, sarea, coniacul, vanilia și făina și amesteci cu un tel. 


Fierbi amestecul pe foc mic, până se îngroașă, amestecând tot timpul, să nu se lipească.

Dai de pe foc și lași la răcit.


Bați cu mixerul, frișca mai moale. Adaugi mascarponele și amesteci bine. Apoi încoporezi frișca și omogenizezi.

 

Montare și decor:

Tai fiecare inel în două foi, adaugi crema cu un poș cu dui stelat, pui bucățele de ananas, apoi capacul.




Glazurezi cu ciocolată albă și decorezi cu ornamente de ciocolată.










Poftă Bună!

Rețeta video:


Mă puteţi găsi şi pe:

blog: ancutsa-cuisine.blogspot.com

facebook: AncutsaCuisine

tiktok: ancutsacuisine

instagram: anncutsa

youtube: Ancutsa Cuisine

Comentarii