Mini Paris Brest cu coniac si ananas
Mini
Paris Brest cu coniac și ananas
Un
desert deosebit și elegant, la care am adăugat câteva note personale... coniacul
și ananasul. Iată aceste mini Paris-Brest, cu cremă de vanilie și coniac, cu
bucăți de ananas proaspăt, glazurate cu ciocolată.
Timp de gătire: 8 min
Timp de coacere: 35 min / tavă
Porții: 20 bucăți
Ingrediente:
Pentru inele:
110 ml
apă,
150 ml lapte,
130 ml
ulei,
Un praf
de sare,
250 g
făină,
4 ouă,
2
albușuri,
Pentru crema de vanilie cu coniac:
2
gălbenușuri,
30 g
îndulcitor pudră,
Un praf
de sare,
250 ml
lapte,
50 ml
coniac,
1
linguriță extract de vanilie,
35 g făină,
250 g
brânză mascarpone,
250 ml
frișcă,
Pentru decor:
Ananas proaspăt, după gust,
Ciocolată
albă, după gust
Ornamente
de ciocolată, după gust
Mod de preparare:
Inelele:
Pui într-o
crăticioară, apa, laptele, sarea și uleiul și amesteci. Pui la fiert. Când
fierbe, adaugi făina toată odată, amestecând energic, până ai obținut un aluat
omogen, apoi dai de pe foc și lași la răcit.
Umpli un
poș (cu dui stelat) cu aluat și formezi inele (diametru aprox 8 cm), într-o
tavă pregătită cu hârtie de copt.
Dai la
cuptorul preîncălzit, primele 15 minute, la foc mediu (180 °C). Le scoți, le
înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor
la foc mic pentru încă 20-25 de minute (150 °C) sau până se rumenesc ușor.
Le lași
la răcit. Procedezi la fel cu restul de aluat. Vei obține 2 tăvi (aprox 20 de
inele).
Crema de vanilie și coniac:
Pui într-o crăticioară gălbenușurile, îndulcitorul, laptele, sarea, coniacul, vanilia și făina și amesteci cu un tel.
Dai de
pe foc și lași la răcit.
Montare și decor:
Tai fiecare inel în două foi, adaugi crema cu un poș cu dui stelat, pui bucățele de ananas, apoi capacul.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Mă puteţi găsi şi pe:
blog: ancutsa-cuisine.blogspot.com
facebook: AncutsaCuisine
tiktok: ancutsacuisine
instagram: anncutsa
youtube: Ancutsa Cuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!