Rețete Pascale

Mâncare de năut cu sos de ceapă


Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Pentru părinții mei, am servit cu bere cu ghimbir fără alcool, de care s-au bucurat.

Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)
Timp de gătire: 2h 10min
Porţii: 6

Ingrediente:
250 g năut Sano Vita, 
2 l apă,
3 cepe albe,
1 morcov,
1 ardei gras,
3 linguri pastă de tomate,
Sare, după gust,
Câteva felii de lămâie,
Pătrunjel proaspăt, după gust,
bere cu ghimbir fără alcool Sano Vita

Mod de preparare:
Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa cprocedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.
A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă. 
Între timp se spală și se curăță legumele.
Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.


Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.
Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.
Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.
  


  
Poftă Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019. 

Comentarii