Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj
Tartă cu carne, usturoi verde și verdeață, în foietaj
Pentru
această tartă am folosit amestec rămas de la chiftele și un aluat foietaj
pentru că îmi place mult textura lui crocantă. Am
garnisit-o cu cașcaval ras și roșii cherry, care s-au ars un pic, dar nu a fost
o problemă, pentru că le-am curățat pielițele.
Ingrediente:
6 foi de
foietaj,
400 g carne
de porc,
O jumătate
de linguriță cimbru,
Sare,
după gust,
Frunzele
de la o legătura de usturoi verde,
1 ceapă albă,
1 morcov,
1 cartof,
1 ou,
1 ou,
Câteva fire de pătrunjel și de mărar,
3 linguri ulei,
3 linguri ulei,
Pentru decor: 100 g cașcaval
ras și câteva roșii cherry
Mod de preparare:
Se lasă
aluatul la dezghețat, la temperatura camerei.
Se ung
câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o
tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt.
Pentru umplutură
eu am folosit amestec rămas de la chiftele. Dacă nu aveți, se poate pregăti
astfel: se dau la mașina de tocat: carnea de porc, legumele și verdeața spălate
înainte. Se condimentează cu sare și
cimbru. Se adaugă și un ou și se amestecă.
Se întinde
umplutura peste foietaj, nivelând cu o spatulă.
Se presară
cașcaval ras și se decorează cu roșii cherry tăiate felii.
Se dă
tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 45 de minute sau până
se rumeneşte.
Timp de
pregătire: aprox 20 min
Timp de
coacere: aprox 45 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!