Tort de primăvară cu ciocolată și fructe goji
Tort de primăvară cu ciocolată și fructe goji
Acest
tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale,
despre natură, despre primăvară.
Tortul
este ușor dietetic, întrucât am folosit îndulcitor pentru blat, dar și pentru
cremă, apoi am înlocuit frișca lichidă îndulcită cu smântână. Pentru cremă și pentru
glazură am folosit ciocolată neagră în locul celei cu lapte.
Am ales
să decorez cu ramuri înflorite, folosind fructe goji uscate,
pentru floricele și bobocii de pe ramuri.
Timp de coacere: 30min
Timp de pregătire: 2h
Porții: 15
Ingrediente:
Pentru aluat:
5 ouă,
4 ml
îndulcitor,
2 linguri
făină,
7
linguri nucă măcinată,
Un plic
praf de copt,
Pentru însiropat:
400 ml
lapte,
4 g cafea
solubilă,
2,5 ml
îndulcitor,
Pentru crema
de ciocolată:
200 g
smântână 35 % grăsime,
80 g
ciocolată neagră,
2,5 ml
îndulcitor,
Pentru glazură:
150 g
ciocolată neagră,
50 g
unt,
4
linguri lapte
Pentru decor:
O lingură
bănuți cuvertură albă,
2
linguri fructe goji uscate Sano Vita
Mod
de preparare:
Pentru blat: se bat albușurile cu un praf de
sare până se fac spumă, se adaugă 4 ml îndulcitor sau echivalentul a 50 g zahăr, în funcție de îndulcitorul pe care-l folosiți. Se adaugă și nuca,
făina și praful de copt, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus, astfel încât
compoziția să rămână aerată. Se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie
de copt și se la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 30 de minute (sau până trece
testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Pentru însiropat: se încălzește laptele, se
spumează, se toarnă peste cafeaua solubilă, se adaugă și 2,5 ml îndulcitor, sau
după gust, amestecând ușor.
Pentru cremă: se topește ciocolata neagră pe
baie de abur sau la chocolate fondue, se lasă la răcit, apoi se toarnă peste
smântâna (aflată la temperatura camerei). Se adaugă 2,5 ml îndulcitor, sau după
gust, amestecând ușor.
Pentru glazură: se topește ciocolata neagră
împreună cu laptele, într-un ibric, pe foc mic, amestecând energic și depărtând
din când în când de flacără, să nu se ardă. Când ciocolata s-a topit, se stinge
focul și se adaugă untul, amestecând bine. Se lasă la răcit.
Pentru montare: se taie blatul în două foi și se
însiropează. Se umple cu crema de ciocolată. Se toarnă glazura de ciocolată
peste tort.
Pentru decor: se topesc bănuții de cuvertură
albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se toarnă cu o linguriță, desenând
crenguțe. Se decorează cu fructe goji uscate pentru floricele, boboci de flori
și fructe goji măcinate la râșnița de cafea, pentru un efect deosebit.
Poftă
Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!