Butoiașe cu iaurt, dulceață de fructe de pădure și nucă


Butoiașe cu iaurt, dulceață de fructe de pădure și nucă

Ingrediente:
400 g făină,
85 ulei,
80 iaurt,
2 ouă M,
110 g dulceață de fructe de pădure,
35 g nucă măcinată sau fulgi de cocos,
1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,
20 g zahăr,
O linguriță rasă sare

Mod de preparare:
Într-un castron mai înalt, se pregătește aluatul. Se bat ouăle, din care se oprește puțin într-o ceșcuță pentru uns. Se adaugă iaurtul, uleiul, zahărul, sarea, omogenizând cu un tel. Se adaugă drojdia uscată, apoi făină cât cuprinde. Aluatul va avea o tentă uleioasă, de aceea va avea nevoie de ceva mai multă făină. Se frământă bine până se obține un aluat consistent, dar ușor moale. Se lasă la frigider o oră.
A doua zi, se presară făină pe masa de lucru și se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime. Se taie aluatul în 3 fâșii lungi.
Se întinde dulceața de fructe de pădure, dar nu până spre margini. Se rulează, apoi se taie bucățele cam de un deget.
Se așază butoiașele în picioare (cu umplutura în sus) într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Se turtesc, se ung cu oul rămas, se presară nucă. Dacă nu vă place nuca, puteți pune fulgi de cocos.


Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până devin ușor aurii sau aprox 18 minute. Nu le lăsați prea mult în cuptor, să nu se usuce.


Timp de pregătire: 1h 10min
Timp de gătire: 18 min
Porții: 30 de butoiașe





Poftă Bună!

Comentarii