Butoiașe cu iaurt, dulceață de fructe de pădure și nucă
Butoiașe cu iaurt, dulceață de fructe de pădure și nucă
Ingrediente:
400 g
făină,
85 ulei,
80
iaurt,
2 ouă M,
110 g
dulceață de fructe de pădure,
35 g
nucă măcinată sau fulgi de cocos,
1 plic
drojdie uscată Dr. Oetker,
20 g
zahăr,
O
linguriță rasă sare
Mod de
preparare:
Într-un
castron mai înalt, se pregătește aluatul. Se bat ouăle, din care se oprește puțin
într-o ceșcuță pentru uns. Se adaugă iaurtul, uleiul, zahărul, sarea, omogenizând
cu un tel. Se adaugă drojdia uscată, apoi făină cât cuprinde. Aluatul va avea o
tentă uleioasă, de aceea va avea nevoie de ceva mai multă făină. Se frământă
bine până se obține un aluat consistent, dar ușor moale. Se lasă la frigider o
oră.
A doua
zi, se presară făină pe masa de lucru și se întinde aluatul în foaie potrivită
ca grosime. Se taie aluatul în 3 fâșii lungi.
Se
întinde dulceața de fructe de pădure, dar nu până spre margini. Se rulează,
apoi se taie bucățele cam de un deget.
Se așază
butoiașele în picioare (cu umplutura în sus) într-o tavă pregătită cu foaie de
copt. Se turtesc, se ung cu oul rămas, se presară nucă. Dacă nu vă place nuca,
puteți pune fulgi de cocos.
Se dau
la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până devin ușor aurii sau aprox 18 minute.
Nu le lăsați prea mult în cuptor, să nu se usuce.
Timp de
pregătire: 1h 10min
Timp de
gătire: 18 min
Porții:
30 de butoiașe
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!