Paste penne cu chiftele marinate
Paste penne cu chiftele
marinate
Atunci când îmi rămân chiftele, obișnuiesc să le fac un sos, sa
fierb și niște paste alături, iar la urmă să le fierb un pic împreună, pentru
ca aromele să se întrepătrundă, constituind astfel un alt fel principal.
Dacă nu aveți chiftelele și doriți să le pregătiți de la zero, vă
voi spune mai jos ce și cum.
Ingrediente:
Pentru
chiftele:
aprox 300
g carne de porc,
1 ou,
1
legătură usturoi verde,
Verdețuri
proaspete, după gust,
1 morcov,
1 cartof,
O
linguriță sare,
O
linguriță cimbru uscat, măcinat,
2 felii
de pâine,
200 g făină
pentru prăjit.
Pentru
sos:
2
linguri ulei,
2 cepe
albe,
300 ml
apă,
3 foi de
dafin,
300 ml sos
de roșii cu busuioc,
În plus:
300 g
penne,
1 litru
apă,
O
linguriță sare
Mod
de preparare:
Daca nu aveți chiftele rămase și doriți să le preparați acum,
procedați astfel: se dau la mașina de tocat carnea,
legumele, verdețuri proaspete. Am învățat de la mama să adaug și pâine înmuiată
în puțină apă, pentru a obține o compoziție mai pufoasă.
Într-un castron
mai mare, se amestecă bine carnea tocata cu ouăle și condimentele.
Se
formează în mâinile umede mici sfere, care apoi se tăvălesc prin făină și se prăjesc
în uleiul bine încins până devin maronii.
Pentru marinarea chiftelelor: se călesc în puțin ulei
înfierbântat, 2 cepe tăiate mărunt până devin aurii, se adaugă apă, foi de
dafin și se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi se adaugă și chiftelele, se mai
fierb aprox 5 minute, se adaugă sosul de roșii cu busioc, se mai fierbe un pic
până se îngroașă sosul sau până mai scade apa.
Între
timp, se fierb pastele în apă clocotită cu sare, pentru 5-10 minute (se fierb
al dente). Alegeți un sortiment care să absoarbă sosul, eu am ales penne. Se dau
de pe foc, se scurg de apă și se răstoarnă cu grijă în cratița cu chiftelele
marinate, apoi se mai lasă să fiarbă cam 5 minute.
Porții:
4
Timp de
gătire: 1h 30min
Timp de
pregătire: 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!