Ardei cu orez și bulgur
Ardei cu orez și
bulgur
Îmi
place să mănânc, din când în când, ardei de post și atunci experimentez tot
felul de umpluturi. De data aceasta i-am umplut cu orez și bulgur, am adăugat
o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite, pe care îl apreciez pentru aromă, dar și
pentru că nu conține sare sau conservanți.
Porții: 3
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 42 min
Ingrediente:
6 ardei grași galbeni,
2 cepe galbene,
1 morcov,
3
linguri orez,
3
linguri bulgur Sano Vita,
Sare, după
gust,
O
linguriță amestec de legume deshidratate Sano Vita,
4
linguri bulion,
75 ml
ulei,
pătrunjel
după gust
Mod de
preparare:
Se curăță
și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se
spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept
căpăcele.
Se încinge
uleiul (2 linguri) într-o tigaie, se adaugă ceapa, se călește ușor, apoi se
adaugă morcovul ras, orezul spălat înainte și bulgurul și se stinge cu puțină apă.
Se adaugă sare, după gust și o linguriță de amestec de legume deshidratate. Se
lasă să fiarbă cam 12 minute (orezul și bulgurul să rămână un pic tare, nu se
fierbe prea mult). Se lasă la răcit.
Se umple
ardeii cu amestecul pregătit anterior și li se pun căpăcele din cotoarele
păstrate deoparte.
Se așază
ardeii într-o cratiță cu un strat subțire de ulei (aprox 60 ml) pentru a-i
rumeni puțin, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate din cratiță și se fierbe
totul la foc mic aprox 25 de minute.
Cand
este aproape gata, se adaugă bulionul peste ardei și se mai lasă să fiarbă cam
5 minute.
Pentru o
notă finală, se decorează cu pătrunjel proaspăt.
Poftă Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!