Dulceaţă de cireşe cu merlot de zmeură (2019)
Dulceaţă de cireşe cu
merlot de zmeură
Dulceaţa
de cireşe este una dintre preferatele mele. Anul acesta am vrut ceva mai
deosebit, așa că la una dintre seriile de dulceață, am adăugat și merlot de
zmeură (un vin bulgăresc demidulce pe care l-am primit cadou și care mi-a
plăcut foarte mult).
Ingrediente:
1,3 kg cireşe
(cântărite fără sâmburi),
550 g
zahăr,
410 ml
apă,
50 ml
merlot de zmeură
Mod
de preparare:
Se spală
fructele şi se scot sâmburii.
Într-o
cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.
Când
siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face
focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc mic, până se
leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei
farfurii, dacă nu curge în fir lichid, ci face perluțe, este gata). Se stinge
focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
După ce
s-a răcit, formează o peliculă (semn că e bine legată). Apoi se toarnă în
borcane şi se etichetează.
Notă!
Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă.
De regulă, la frigider, se zahariseşte. Însă nu este o problemă, pentru că se
poate desface la loc, scufundând borcanul cu dulceață, fără capac, într-un
ibric cu puțină apă fiartă și se lasă așa la răcit, până se desface.
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
gătire: aprox 40 min
Se obţine:
1 borcan de 1 kg
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!