Tort aniversar cu trandafiri și migdale



Tort aniversar cu trandafiri și migdale

Pentru ziua am pregătit tort cu blat de nucă, cremă de cafea, cireșe la mijloc pentru un gust răcoritor l-am decorat cu trandafiri şi migdale blanșate.

Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de:
7 ouă,
un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
7 linguri nucă măcinată,
3 linguri (cu vârf) făină,
Un plic praf de copt Dr. Oetker,

pentru sirop avem nevoie de:
apă 300 ml,
2,5 ml îndulcitor,
O linguriță esenţă de rom,

pentru crema de cafea:
2 gălbenușuri,
250 ml lapte cald,
3 linguri rase amidon alimentar Dr. Oetker,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
50 g unt moale,
50 ml frişcă lichidă,
O linguriţă cafea măcinată,
O linguriţă ness,

pentru decor:
40 g ciocolată cu lapte, pentru scris,
cireșe, după gust,
350 g mascarpone,
frişcă lichidă 150 ml,

Câteva picături de colorant alimentar roșu Dr. Oetker,
perle de zahăr Dr.Oetker, după gust,
migdale blanșate, după gust,
3 fluturi de napolitană


Mod de preparare:
Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru ca scrisul să fie subțire și se desenează literele pe o hârtie de copt, se pun și scobitori, pentru a le putea înfinge mai ușor în tort, ulterior. Se dau la congelator până la folosire.

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca măcinată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 20 de minute sau până se rumeneşte uşor. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: se fierbe apa cu îndulcitorul aprox 1 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom.

Pentru crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon și amidonul, cu un tel, turnând peste ele laptele cald. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ca o budincă. Se lasă la răcit. Se adaugă untul la temperatura camerei și frişca lichidă rece, cafeaua și nessul și se amestecă cu mixerul, până devine cremoasă.

Pentru montare şi decor: se spală cireșele, li se scot sâmburii şi se lasă la uscat pe un prosop de hârtie.
Se rumenesc ușor într-o tigaie, migdale blanșate, fără grăsime sau altceva. Se lasă la răcit.
Se taie blatul în două foi, care se însiropează. Peste baza tortului se întinde crema de cafea cu o spatulă, se așază cireșele tăiate în jumătăți, presându-le ușor, pentru a le scufunda în cremă, apoi se adaugă capacul tortului.

Se bate cu mixerul crema mascarpone până devine cremoasă, se adaugă frișca lichidă și se mai bate puțin, pentru o omogenizare frumoasă. Se îmbracă tortul, apoi în crema rămasă se adaugă câteva picături de colorant alimentar roșu și se amestecă, pentru a face trandafirii de pe capac. Se presară perluțe de zahăr, se adaugă fluturii de napolitană, iar laterala se îmbracă în migdalele blanșate rumenite. Se dă la frigider, iar la momentul servirii se adaugă literele de ciocolată.

Porţii: 12
Timp de gătire: 20 min
Timp de pregătire: aprox 2 h


  


  



Poftă Bună!

Distincții:
Rețetă premiată la Concursul „Gătești și câștigi” și publicată în revista Libertatea pentru femei nr. 31 din august 2019.

Comentarii