Rețete Pascale

Tort de îngheţată de vanilie cu foi de napolitană


Tort de îngheţată de vanilie cu foi de napolitană

Tort de îngheţată cu vanilie și șofran, cu foi de napolitană: două albe și una neagră, în mijloc, pentru contrast și culoare. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr, însă nu s-a simțit diferența, a fost la fel de gustoasă. În plus, pentru cei care nu sunt la dietă, se poate decora și cu dulceață de cireșe făcută în casă.

Ingrediente:
5 gălbenuşuri,
5 ml îndulcitor,
un vârf de cuțit de șofran,
un plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 praf de sare,
150 ml lapte călduț,
200 ml frişcă lichidă,
2 foi de napolitană albe,
1 foaie de napolitană neagră,
Dulceață de cireșe

Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se dă de pe foc și se adaugă un vârf de cuțit de șofran (acesta își eliberează aroma în lichid cald).
Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon şi un praf de sare, cu mixerul, până se albesc. În continuare, se toarnă în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.


Se lasă la răcit, apoi se încorporează treptat frișca lichidă bătută mai moale, amestecând cu mixerul.
Montare: într-o formă de copt cu inel detașabil (în care eu am pus și folie alimentară) se așază prima foaie albă de napolitană, jumătate din crema pregătită anterior, apoi foaia neagră de napolitană, cealaltă jumătate de cremă, apoi și a doua foaia albă de napolitană. Se dă la congelator până la servire.
Se servește cu dulceață de cireșe deasupra, este foarte aromată și gustoasă.


Timp de gătire: aprox 10 min
Timp de pregătire: 40 min (+ 2 h la congelator)
Porţii: 8



Poftă Bună!

Comentarii