Tort de îngheţată de vanilie cu foi de napolitană
Tort
de îngheţată de vanilie cu foi de napolitană
Tort de îngheţată cu
vanilie și șofran, cu foi de napolitană: două albe și una neagră, în mijloc,
pentru contrast și culoare. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr, însă nu s-a
simțit diferența, a fost la fel de gustoasă. În plus, pentru cei care nu sunt
la dietă, se poate decora și cu dulceață de cireșe făcută în casă.
Ingrediente:
5 gălbenuşuri,
5 ml îndulcitor,
un vârf de cuțit de șofran,
un plic zahăr
vanilat Bourbon Dr. Oetker,
1 praf de sare,
150 ml lapte călduț,
200 ml frişcă
lichidă,
2 foi de napolitană
albe,
1 foaie de
napolitană neagră,
Dulceață de cireșe
Mod
de preparare:
Se încălzeşte
laptele, se dă de pe foc și se adaugă un vârf de cuțit de șofran (acesta își eliberează aroma în lichid cald).
Într-o crăticioară
cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon şi un praf de
sare, cu mixerul, până se albesc. În continuare, se toarnă în fir subţire
laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă
şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.
Se lasă la răcit,
apoi se încorporează treptat frișca lichidă bătută mai moale, amestecând cu
mixerul.
Montare: într-o
formă de copt cu inel detașabil (în care eu am pus și folie alimentară) se
așază prima foaie albă de napolitană, jumătate din crema pregătită anterior,
apoi foaia neagră de napolitană, cealaltă jumătate de cremă, apoi și a doua
foaia albă de napolitană. Se dă la congelator până la servire.
Se servește cu
dulceață de cireșe deasupra, este foarte aromată și gustoasă.
Timp de gătire: aprox 10 min
Timp de pregătire: 40 min (+ 2 h la congelator)
Porţii: 8
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!