Griș cu lapte și fistic
Griș cu lapte și fistic
Grișul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram când
eram mică. Îmi place sa-l mănânc cu sirop de zahar, știu, e dulce, dar îl
consum mai rar. În plus, se spune că nu zahărul în sine e periculos, ci
cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderație.
Ce am adus nou este fisticul mărunțit, pentru o notă aparte, dar
și pentru mai multă savoare. Voi ce adăugați în plus pentru a transforma
banalul griș cu lapte într-un desert special?
Ingrediente:
500 ml
lapte,
4
linguri zahăr,
3
linguri griș,
150 ml
apă,
Fistic
mărunțit, după gust
Mod
de preparare:
Într-o
crăticioară, se pune la fiert laptele, cân începe să fiarbă, se adaugă grișul,
amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelo și pentru a nu se
lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă,
dar având grijă să nu iasă vârtos.
Separat,
se pregătește siropul: se caramelizează 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu,
se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar
siropul începe să se lege.
Se
toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește
cu fistic tocat mărunt.
Timp: 20
min
Porții: 2
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!