Soutzoukákia - Chiftelute grecesti în sos de rosii
Soutzoukákia
Chiftelute grecesti în sos de rosii
Soutzoukákia
sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre
marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a
chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept sunt mai sănătoase și
mai gustoase în ultima variantă. Mi-era poftă de multă vreme să încerc aceste
chifteluțe, așa că le-am adaptat puțin gustului meu, am adăugat și un morcov și
verdețuri proaspete în compoziția chifteluțelor.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de coacere: 23 min
Timp de gătire: 25 min
Porții: 4
Ingrediente:
400 g
carne de porc,
1
morcov,
O mână
de verdețuri proaspete,
1 ou,
1
căpățână mică de usturoi,
Un vârf
de linguriță cimbru,
2 felii
de pâine,
2
linguri ulei de măsline,
2 cepe
galbene,
Sare,
după gust
2 frunze
de dafin,
O jumătate
de linguriță busuioc,
250 g
roșii pasate,
150 g
roșii cubulețe în sos,
700 ml
apă.
Mod de preparare:
Se
curăță și se spală legumele.
Mai
întâi se pregătesc chiftelele: se dau carnea, morcovul, verdețuri la mașina de tocat.
Apoi se amestecă împreună cu oul, sare, după gust, cimbrul
și pâinea înmuiată în puțină apă.
Se amestecă și se formează chifteluțe în
mâinile umezite. Eu le-am și turtit ușor pentru a se coace bine. Se așază
chiftelele într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dau la cuptorul
preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc aprox 15 minute, având grijă să le
întoarcem după primele 8 minute.
Între
timp, într-o tigaie, se încinge puțin ulei, în care se călesc cepele și usturoiul,
tocate mărunt până devin aurii. Apoi se adaugă busuiocul, frunzele de dafin, sare,
după gust, apoi apa, roșiile cubulețe în sos, roșiile pasate. Se lasă să fiarbă
pentru 15 minute, la foc mic, timp în care chiftelele s-au rumenit.
Se scot
chiftelele și se adaugă la sosul de roșii, se fierb împreună încă 5 minute,
apoi se ia focul.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!