Tarta Perseide
Tartă Perseide
Am plecat de la aroma tartei cu fructe din copilărie. Mi-am
dorit să o revinventez și-atunci am păstrat baza: pandișpanul cu fructe. Am
ales niște vișine, pentru că este sezonul lor și pentru că am găsit unele
foarte gustoase și coapte. Am adăugat un element modern: glazura oglindă, care
mie îmi place mult. Nu am mai adăugat coloranți, ci am lăsat-o simplă, culoarea
ciocolatei albe aducând cu cea a lunii. La final am decorat cu meteori și stele
căzătoare: afine și perle de zahăr argintii și albastre. Am adăugat și flori de
frișcă, vișine, frunze de busuioc. Aşa s-a născut Tarta Perseide.
Din seria mea de deserturi Universul Dulce.
Ingrediente:
pentru blat:
7 ouă S,
Un praf de sare,
120 ml ulei,
5 ml îndulcitor,
5 linguri făină,
10 g praf de copt
Dr. Oetker,
200 g vișine,
Pentru glazura oglindă:
80 ml apă,
100 g zahăr,
100 ml lapte
condensat,
160 g ciocolată albă,
9 g gelatină foi +
50 ml apă rece pentru hidratat,
Pentru decor:
80 ml frişcă
lichidă,
Afine, după gust,
Vișine, după gust,
Perle de zahăr Magia nopții Dr.
Oetker,
Câteva frunzulițe
de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se spală vișinele,
se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la
zvântat.
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă praful de copt și făina, apoi și vișinele amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână pufoasă, aerată. Se transferă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu până trece testul scobitorii. A mea a fost gata în aprox 12-15 minute.
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă praful de copt și făina, apoi și vișinele amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână pufoasă, aerată. Se transferă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu până trece testul scobitorii. A mea a fost gata în aprox 12-15 minute.
Pentru glazura oglindă:
se pune gelatinala hidratat într-un castronel cu 50 ml apă rece.
Se pun într-o
crăticioară laptele condensat, apa și zahărul, se fierb pe foc mic până se
topește zahărul. Se dă de pe foc, se toarnă într-un vas în care am mărunțit
ciocolata albă. Se amestecă, până se topește ciocolata. Se lasă la răcit. Se
verifică mereu cu un termometru de bucătărie, iar când temperatura scade sub 50
de grade, se adaugă gelatina, se amestecă bine, să se dizolve, apoi se
strecoară, pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Se verifică din nou
temperatura, iar când scade sub 25 de grade și a căpătat consistența mierii, se
poate turna peste tarta așezată pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi sau
farfurii adânci.
Pentru decor: se
bate frişca lichidă cu mixerul până a devenit consistentă, se ornează tarta şi se
decorează cu vișine, afine, perle de zahăr argintii și albastre și frunzulițe
de busuioc proaspete, spălate și uscate pe un șervet..
Porţii: 10
Timp de coacere: 15 min
Timp de pregătire: 2h
30min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!