Gofre cu sos de mure și de căpșuni
Gofre cu sos de mure și de căpșuni
Când îmi rămând banane răscoapte, îmi place să pregătesc clătite,
iar alteori gofre la aparatul pe care l-am primit de la sora mea cadou de
Crăciun, acum câțiva ani.
Am pregătit și niște sosuri de căpșuni, pentru cine le vrea mai
dulci (adică eu), dar și de mure, pentru cei cărora le plac un pic mai
acrișoare (ai mei). Au fost delicioase.
Ingrediente:
2 ouă,
5 ml
îndulcitor,
1 banană
răscoaptă,
2
linguri iaurt grecesc 10 %,
7
linguri făină,
1
linguriță rasă praf de copt Dr. Oetker,
100 ml
lapte,
100 g
unt,
Un praf
de sare,
Pentru
servit:
sos de
căpșuni, după gust,
sos de
mure, după gust,
struguri albi și negri, pentru decor
Mod de preparare:
Se topește
untul și se dă deoparte.
Se încălzește
putin lapte.
Se bat
cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul,
untul topit, banana strivită cu furculița pe o farfurioară și praful de copt.
Se toarnă încet și laptele cald, apoi se încorporează treptat făina. Se obține un
aluat ușor, care curge.
Se
toarnă din aluat, cu un polonic, în aparatul de gofre (uns cu puțin ulei și lăsat
la încălzit).
Se obțin 8 gofre.
Sugestie de servire: se decorează cu
sos de căpșuni sau de mure, după gust și se decorează cu struguri.
Porții:
4
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 20 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!