Rețete Pascale

Gofre cu sos de mure și de căpșuni


Gofre cu sos de mure și de căpșuni 
Când îmi rămând banane răscoapte, îmi place să pregătesc clătite, iar alteori gofre la aparatul pe care l-am primit de la sora mea cadou de Crăciun, acum câțiva ani.
Am pregătit și niște sosuri de căpșuni, pentru cine le vrea mai dulci (adică eu), dar și de mure, pentru cei cărora le plac un pic mai acrișoare (ai mei). Au fost delicioase.

Ingrediente:
2 ouă,
5 ml îndulcitor,
1 banană răscoaptă,
2 linguri iaurt grecesc 10 %,
7 linguri făină,
1 linguriță rasă praf de copt Dr. Oetker,
100 ml lapte,
100 g unt,
Un praf de sare,
Pentru servit:
sos de căpșuni, după gust,
sos de mure, după gust,
struguri albi și negri, pentru decor

Mod de preparare:
Se topește untul și se dă deoparte.
Se încălzește putin lapte.
Se bat cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, untul topit, banana strivită cu furculița pe o farfurioară și praful de copt. Se toarnă încet și laptele cald, apoi se încorporează treptat făina. Se obține un aluat ușor, care curge.


Se toarnă din aluat, cu un polonic, în aparatul de gofre (uns cu puțin ulei și lăsat la încălzit).
Se obțin 8 gofre. 
Sugestie de servire: se decorează cu sos de căpșuni sau de mure, după gust și se decorează cu struguri.

Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 20 min




Poftă Bună!

Comentarii