Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți
Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți
Pentru a testa
noul gem de corcodușe dulce-acrișor pe care l-am păstrat special pentru
fripturi, am ales niște piept de pui la grătar. A ieșit aromat, fructat, dar nu
atât cât să eclipseze gustul de pui la grătar, ci note subtile. Pentru
garnitură, am făcut niște cartofi la cuptor, cu unt, oregano și cimbru,
preferații familiei.
Ingrediente:
4 piepți de pui,
1 lingură gem de
corcodușe,
8 cartofi mari,
100 g unt,
sare, după gust,
oregano uscat, după
gust,
cimbru uscat, după
gust,
boia dulce, după
gust,
100 g cașcaval
Mod de preparare:
Se desfac
piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări
suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce,
oregano și cimbru) și se rumenesc bine în tigaia grill (aprox 35 min).
Între timp, se curăță
și se spală cartofii, se taie rondele și se așază într-o tavă pregătită cu
foaie de copt, apoi se pun din loc în loc bucățele de unt, se presară sare,
cimbru și oregano, după gust. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la
cuptorul preîncălzit, la foc mediu, apox o jumătate de oră.
Porții: 4
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de gătire: 35 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!