Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote
Tocăniță de ciuperci cu pilaf și pipote
Îmi
place mult tocănița de ciuperci, iar de data aceasta am pregătit și un pilaf cu
pipote, ca garnitură, a fost tare gustos așa.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 1 h 20 min
Porții: 4
Avem
nevoie de:
Pentru pilaf:
2 litri apă;
500 g
pipote;
1
morcov;
1 ardei
gras;
1 ceapă
albă;
300 g
orez;
50 ml
ulei;
50 g
rădăcină de țelină;
Pentru tocănița de
ciuperci:
500 g
ciuperci Champignon proaspete;
1 ceapă albă;
300 ml
apă;
40 ml
ulei;
1 lingură
bulion;
Sare, după
gust;
Cateva
fire de pătrunjel și de mărar, proaspete
Mod
de preparare:
Tocănița
de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.
Vom
începe cu supa de pipote pentru pilaf.
Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul,
rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari.
Se spală
pipotele și se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă, se culege spuma, iar
după ce s-a limpezit, se adauga legumele tăiate grosier. Eu am adăugat și o
bucată mică de țelină (atunci când fac salată de țelină, bucățile pe care nu le
mai pot răzui, le păstrez la frigider pentru supe). Se condimentează după gust.
Supa este gata în aprox 50 min (trebuie să fiarbă bine pipotele).
În continuare,
se pregătește pilaful. Se spală
orezul în mai multe ape, apoi se așază orezul într-o crăticioară în care am pus
un strat subțire de ulei. Se toarnă supa pregătită anterior, dar fără
legume, apoi se adaugă și pipotele. Supa ar trebui să acopere orezul de grosimea
a trei degete. Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.
La urmă,
se pregătește tocănița de ciuperci:
Se
curăță ciupercile de pieliță și se spală delicat (unii nu le spală, eu prefer
să le spăl). Piciorușele nu se aruncă, ci se feliază și ele odată cu
ciupercile.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește într-o cratiță cu puțin ulei încins până se topește puțin, apoi se adaugă o cană cu apă.
Când apa
fierbe, se adaugă ciupercile și se condimentează, după gust.
După ce
scade apa la jumătate, se adaugă o lingură cu bulion, se mai lasă puțin să
fiarbă, apoi se ia focul. Se decorează cu pătrunjel și mărar, proaspete,
tocate mărunt.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!