Batoane de ciocolată cu miez de fistic
Batoane de ciocolată cu miez de fistic
Ciocolata
de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni,
între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez
de fistic.
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 6 min
Porții: 6
Ingrediente:
Pentru stratul
negru:
130 g
lapte praf Dr. Oetker,
26 g
cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
60 g îndulcitor
pudră,
40 ml apă,
65 g unt
82% grăsime,
O linguriță
cafea măcinată,
Pentru stratul
alb:
130 g
lapte praf Dr. Oetker,
60 g îndulcitor
pudră,
40 ml apă,
65 g unt
82% grăsime,
1
linguriță esență de vanilie,
Pentru miez:
40 g
fistic nesărat
Mod de preparare:
Mai întâi
se pregătește miezul de fistic,
curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât
mai fin.
Pentru stratul negru: se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua
măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.
Se
pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.
Separat,
se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi
se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim
un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se
dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.
Se toarnă
ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este
antiaderentă).
Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.
Se
învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi
se dă la frigider până la servire.
Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.
Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.
Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.
Observație! Timpul de lucru este
alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate
ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică
repede.
Alt sfat este să nu o fierbeți
prea mult, pentru că devine fărâmicioasă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!