Pește la tigaie, cu garnitură de cartofi copți
Pește la tigaie, cu
garnitură de cartofi copți
Pentru o
cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și
gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor
cu mirodenii.
Am folosit
sare roz de Himalaya de la SanoVita, care imi place mult.
Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 55 min
Porţii: 4
Ingrediente:
4 bucăți
macrou,
sare roz de Himalaya,
după gust,
o lămâie,
1 kg
cartofi,
Oregano uscat, o
linguriță,
Boia dulce,
o linguriță,
Măghiran,
un vârf de cuțit,
Cimbru,
o linguriță,
Cimbrișor,
un vârf de cuțit,
120 ml
ulei,
250 ml
apă,
150 ml
bere
Mod
de preparare:
Mai întâi
se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se
spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de
ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și
berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos
(aprox 35 min).
Se curăță
peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.
Se sărează
peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai
întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).
Se
serveşte stropit cu felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.
Poftă Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!