Pește la tigaie, cu garnitură de cartofi copți


Pește la tigaie, cu garnitură de cartofi copți
Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor cu mirodenii.
Am folosit sare roz de Himalaya de la SanoVita, care imi place mult.

Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 55 min
Porţii: 4

Ingrediente:
4 bucăți macrou,
sare roz de Himalaya, după gust,
o lămâie,
1 kg cartofi,
Oregano uscat, o linguriță,
Boia dulce, o linguriță,
Măghiran, un vârf de cuțit,
Cimbru, o linguriță,
Cimbrișor, un vârf de cuțit,
120 ml ulei,
250 ml apă,
150 ml bere


Mod de preparare:
Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).

Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.
Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).



Se serveşte stropit cu felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.



Poftă Bună!

Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019. 

Comentarii