Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano
Melcișori cu carne și sos cu busuioc și
oregano
Îmi plac foarte mult pastele cu carne. Aceasta este una dintre
variantele care îmi place foarte mult. De data aceasta, am făcut un sos cu
busuioc și oregano, foarte aromat, iar pastele au ieșit delicioase.
Suficient pentru: 6 porții medii/ 4 mari
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 20 min
Timp la cuptor: 20 min
Ingrediente:
400 g carne de porc, tocată;
400 g paste tip melcișori;
400 g roșii pasate;
1,1 l apă;
Sare, după gust;
Un vârf de cuțit busuioc uscat mărunțit;
Un vârf de cuțit oregano uscat mărunțit;
120 g cașcaval ras;
40 ml ulei
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert într-o oală cu un litru de apă clocotindă, o
linguriță rasă cu sare și se preîncălzește cuptorul.
Se călește carnea tocata într-o tigaie cu puțin (aprox 20 ml) ulei, se adaugă sare, după gust. Se gătește până se rumenește ușor carnea.
Când este bine pătrunsă, se adaugă 100 ml apă, busuioc
și oregano și roșiile pasate. Se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Când pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, ci al dente, pentru că
vor mai sta și la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarnă într-o tavă
adâncă, unsă cu puțin (aprox 20 ml) ulei. Se toarnă și carnea cu sosul și se amestecă.
Se rade cașcavalul și se dă la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!