Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano



Melcișori cu carne și sos cu busuioc și oregano

 

Îmi plac foarte mult pastele cu carne. Aceasta este una dintre variantele care îmi place foarte mult. De data aceasta, am făcut un sos cu busuioc și oregano, foarte aromat, iar pastele au ieșit delicioase.

 

Suficient pentru: 6 porții medii/ 4 mari

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 20 min

Timp la cuptor: 20 min

 

Ingrediente:

400 g carne de porc, tocată;

400 g paste tip melcișori;

400 g roșii pasate;

1,1 l apă;

Sare, după gust;

Un vârf de cuțit busuioc uscat mărunțit;

Un vârf de cuțit oregano uscat mărunțit;

120 g cașcaval ras;

40 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert într-o oală cu un litru de apă clocotindă, o linguriță rasă cu sare și se preîncălzește cuptorul.

Se călește carnea tocata într-o tigaie cu puțin (aprox 20 ml) ulei, se adaugă sare, după gust. Se gătește până se rumenește ușor carnea.

 Când este bine pătrunsă, se adaugă 100 ml apă, busuioc și oregano și roșiile pasate. Se lasă să fiarbă cam 5 minute.

Când pastele sunt aproape fierte (nu trebuie fierte mult, ci al dente, pentru că vor mai sta și la cuptor), se iau de pe foc, se scurg, se toarnă într-o tavă adâncă, unsă cu puțin (aprox 20 ml) ulei. Se toarnă și carnea cu sosul și se amestecă.

Se rade cașcavalul și se dă la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.



Poftă Bună!

Comentarii