Brioșe cu ciocolată, lămâie și caramel crocant


Brioșe cu ciocolată, lămâie și caramel crocant
Brioșe cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și decorate cu caramel crocant.

Porții: 12 brioșe
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 20 min

Ingrediente:
Pentru brioșe:
3 ouă,
2 linguri zahăr brut,
Un praf de sare,
75 ml ulei,
30 g ciocolată,
O linguriță coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
5 g praf de copt Dr. Oetker,
120 g făină albă,

Pentru cremă:
125 g cremă mascarpone,
100 ml frișcă lichidă,
60 g ciocolată,

Pentru decor:
Caramel crocant, după gust

Mod de preparare:
Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.

Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.


Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.

Notă:

Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Hermitage, Kitchen Shop







Poftă Bună!

Comentarii