Brioșe cu ciocolată, lămâie și caramel crocant
Brioșe cu ciocolată, lămâie și
caramel crocant
Brioșe
cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și
decorate cu caramel crocant.
Porții: 12 brioșe
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 20 min
Ingrediente:
Pentru
brioșe:
3 ouă,
2
linguri zahăr brut,
Un praf
de sare,
75 ml
ulei,
30 g
ciocolată,
O
linguriță coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
5 g praf
de copt Dr. Oetker,
120 g
făină albă,
Pentru
cremă:
125 g
cremă mascarpone,
100 ml
frișcă lichidă,
60 g
ciocolată,
Pentru
decor:
Caramel
crocant, după gust
Mod de preparare:
Pentru
brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat
zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe
baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția
rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt.
Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20
min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.
Pentru
cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se
obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată
topită pe baie de abur și răcită.
Pentru
decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează
cu caramel crocant rupt bucățele.
Notă:
Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Hermitage, Kitchen Shop
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!