Cartofi evantai cu brânzeturi și coriandru




Cartofi evantai cu brânzeturi și coriandru

Am pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă, pentru a le da o formă frumoasă şi nu doar a-i coace aşa. Pot fi serviţi ca fel principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.

Ingrediente:
6 cartofi mari,
Coriandru boabe,
1 linguriță sare,
40 ml ulei,
100 g mozzarella,
120 g brânză Camembert,
30 g brânză Brie
1 l apă

Mod de pregătire:
Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.

Se taie cartofii așezați între 2 linguri de lemn, pentru a nu-i tăia până la capăt, ci doar pentru a obține forma de evantai. Se picură ulei, se presară coriandru boabe proaspăt râșnite pentru o aromă intensă, un praf de sare și se înfig bucățele de brânzeturi variate printre felii, având grijă să nu rupem cartofii.


Se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.


Sugestie de servire: sunt și mai buni, acompaniați de puțină smântână.


Porţii: 3
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 25 min




Poftă Bună!

Comentarii