Cartofi evantai cu brânzeturi și coriandru
Cartofi evantai cu brânzeturi și
coriandru
Am
pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă,
pentru a le da o formă frumoasă şi nu doar a-i coace aşa. Pot fi serviţi ca fel
principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături
de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.
Ingrediente:
6
cartofi mari,
Coriandru
boabe,
1
linguriță sare,
40 ml
ulei,
100 g mozzarella,
120 g
brânză Camembert,
30 g
brânză Brie
1 l apă
Mod
de pregătire:
Se spală
cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de
sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert
cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.
Se taie
cartofii așezați între 2 linguri de lemn, pentru a nu-i tăia până la capăt, ci
doar pentru a obține forma de evantai. Se picură ulei, se presară coriandru
boabe proaspăt râșnite pentru o aromă intensă, un praf de sare și se înfig bucățele
de brânzeturi variate printre felii, având grijă să nu rupem cartofii.
Se dau
la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.
Sugestie de servire: sunt și mai
buni, acompaniați de puțină smântână.
Porţii: 3
Timp de
pregătire: 1 h
Timp de
coacere: 25 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!