Ciorbă de praz
Ciorbă
de praz
O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe
piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.
Ingrediente:
1
legătură praz;
2 cepe
galbene;
1
morcov;
1 ardei
gras verde;
1 ardei
gras roșu;
1 lingură orez;
1 lingură orez;
200 g roșii
cubulețe la cutie;
Sare,
după gust;
2,5 l apă;
500 ml borș;
40 ml ulei;
Leuștean
și pătrunjel proaspete
Mod de preparare:
Se curăță
și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă
mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat,
se clătește în apă rece și se taie rondele.
Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert.
Când legumele
sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust (eu am pus cam 500 ml), apoi se
mai lasă să fiarbă puțin.
Se ia
focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.
Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!