Ciorbă de praz


Ciorbă de praz
O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.

Ingrediente:
1 legătură praz;
2 cepe galbene;
1 morcov;
1 ardei gras verde;
1 ardei gras roșu;
1 lingură orez;
200 g roșii cubulețe la cutie;
Sare, după gust;
2,5 l apă;
500 ml borș;
40 ml ulei;
Leuștean și pătrunjel proaspete

Mod de preparare:
Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust (eu am pus cam 500 ml), apoi se mai lasă să fiarbă puțin.
Se ia focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.

Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8


Poftă Bună!

Comentarii