Pizza cu brânzeturi
Pizza cu brânzeturi
Îmi
doream de mult să fac o pizza numai cu brânzeturi, pentru că de fiecare dată
mai adăugam și altceva, ba ciuperci, ba un pic de salam, așa că de data asta m-am
ținut de promisiune. Am ales diferite brânzeturi. De aceea, vă sfătuiesc să
țineți cont de cantitățile de brânzeturi pe care le folosiți pentru pizza,
acestea nu vor fi egale, întrucât fiecare brânză are gustul și personalitatea
sa, una fiind mai intensă (deci este suficientă o cantitate mai mică) în vreme
ce alta poate fi mai ușoară.
Ingrediente:
5 g
drojdie uscată,
aprox 190
g făină albă,
aprox 100
g făină 650,
3
linguri ulei,
200 ml
apă călduță,
1
linguriță sare,
1
linguriță oregano uscat,
1/2
linguriță busuioc uscat,
Ketchup
/ sos de roșii, după gust,
200 g mozzarella,
100 g brânză
Praid alintată cu vin,
50 g brânză
Parmigiano-Reggiano,
70 g brânză
Grana Padano
În plus:
100 g făină pentru blatul de lucru
Mod de preparare:
Pentru
aluat, într-un castron încăpător se
amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, făina
albă cât cuprinde, sarea amestecând la început lejer (cu o furculiță), apoi se
transferă în vasul de la robot/mixer, se adaugă busuioc și oregano și se
amestecă până se obține un aluat moale, dar omogen.
Se transferă
pe masa presărată cu făină, se frământă până capătă consistență și se întinde
în foaie și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o
tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului
la coacere).
Se unge
aluatul cu ketchup / sau sosul de roșii, se ornează cu brânzeturi rase. Le
puteți rade pe fiecare în parte, în alt
mod, pentru diversitate și pentru a vă bucura de textura fiecărei brânze. De
altfel, unele dintre ele sunt de felul lor mai fărâmicioase și se rad mai greu,
de aceea le puteți răzui cu un cuțit pentru decojit.
Se coace
pizza la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru
pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).
Sfat: am observat că este mai
eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute
decât la foc mic, timp mai îndelungat.
Sfat: De data aceasta, nu am mai
lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă
doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate
de oră și se întinde în foaie mai grosuță.
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de
coacere: 15 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!