Pizza cu brânzeturi

Pizza cu brânzeturi

Îmi doream de mult să fac o pizza numai cu brânzeturi, pentru că de fiecare dată mai adăugam și altceva, ba ciuperci, ba un pic de salam, așa că de data asta m-am ținut de promisiune. Am ales diferite brânzeturi. De aceea, vă sfătuiesc să țineți cont de cantitățile de brânzeturi pe care le folosiți pentru pizza, acestea nu vor fi egale, întrucât fiecare brânză are gustul și personalitatea sa, una fiind mai intensă (deci este suficientă o cantitate mai mică) în vreme ce alta poate fi mai ușoară.

 

Ingrediente:

5 g drojdie uscată,

aprox 190 g făină albă,

aprox 100 g făină 650,

3 linguri ulei,

200 ml apă călduță,

1 linguriță sare,

1 linguriță oregano uscat,

1/2 linguriță busuioc uscat,

Ketchup / sos de roșii, după gust,

200 g mozzarella,

100 g brânză Praid alintată cu vin,

50 g brânză Parmigiano-Reggiano,

70 g brânză Grana Padano

În plus: 100 g făină pentru blatul de lucru

 

Mod de preparare:

Pentru aluat,  într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, făina albă cât cuprinde, sarea amestecând la început lejer (cu o furculiță), apoi se transferă în vasul de la robot/mixer, se adaugă busuioc și oregano și se amestecă până se obține un aluat moale, dar omogen.

Se transferă pe masa presărată cu făină, se frământă până capătă consistență și se întinde în foaie și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

Se unge aluatul cu ketchup / sau sosul de roșii, se ornează cu brânzeturi rase. Le puteți rade pe fiecare  în parte, în alt mod, pentru diversitate și pentru a vă bucura de textura fiecărei brânze. De altfel, unele dintre ele sunt de felul lor mai fărâmicioase și se rad mai greu, de aceea le puteți răzui cu un cuțit pentru decojit.

Se coace pizza la cuptorul preîncălzit, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

 

Sfat: am observat că este mai eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute decât la foc mic, timp mai îndelungat.

 

Sfat: De data aceasta, nu am mai lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate de oră și se întinde în foaie mai grosuță.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 4 




Poftă Bună!

Rețeta video:



Comentarii