Rețete Pascale

Prăjitură rapidă cu foi de cacao, creme de vanilie și cafea


Prăjitură rapidă cu foi de cacao, creme de vanilie și cafea

Azi am primit o minunată surpriză de la Dr. Oetker și, deși plănuiam să fac o prăjitură în week-end, bucuroasă, am pregătit-o acum. Am ales pentru aceasta, foi cu cacao, cremă de vanilie și am mai pregătit și eu o cremă de cafea. Am decorat cu glazură de ciocolată, nucă măcinată și fulgi de cocos.




Ingrediente:
Un pachet foi de cacao pentru prăjituri Dr. Oetker,
1 plic Mix pentru cremă cu aromă de vanilie Dr. Oetker,
150 g unt moale,
250 ml lapte rece,
100 ml frișcă lichidă,
100 g ciocolată cu lapte,
1 linguriță cafea măcinată,
1 plic glazură Duo Dr. Oetker,
Fulgi de cocos, după gust,
Nucă măcinată, după gust

Mod de preparare:
Cremele:
Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină.
Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până devine cremoasă.
Între timp, se scufundă plicul cu glazură (eu am folosit doar partea neagră) într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până simțiți că s-a topit ciocolata.


Montare și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)

Timp de pregătire: 30 min
Porții: 16




Poftă Bună!

Comentarii