Prăjitură rapidă cu foi de cacao, creme de vanilie și cafea
Prăjitură rapidă cu foi de cacao, creme de vanilie
și cafea
Azi am
primit o minunată surpriză de la Dr. Oetker și, deși plănuiam să fac o
prăjitură în week-end, bucuroasă, am pregătit-o acum. Am ales pentru aceasta,
foi cu cacao, cremă de vanilie și am mai pregătit și eu o cremă de cafea. Am decorat
cu glazură de ciocolată, nucă măcinată și fulgi de cocos.
Ingrediente:
Un pachet
foi de cacao pentru prăjituri Dr. Oetker,
1 plic Mix
pentru cremă cu aromă de vanilie Dr. Oetker,
150 g unt
moale,
250 ml
lapte rece,
100 ml
frișcă lichidă,
100 g
ciocolată cu lapte,
1
linguriță cafea măcinată,
1 plic glazură
Duo Dr. Oetker,
Fulgi de
cocos, după gust,
Nucă măcinată,
după gust
Mod
de preparare:
Cremele:
Se bate
cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru
crema de vanilie, până capătă o consistență fină.
Pentru
crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care
am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai
puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până
devine cremoasă.
Între timp,
se scufundă plicul cu glazură (eu am folosit doar partea neagră) într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până
simțiți că s-a topit ciocolata.
Montare
și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de
cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de
cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă
glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați
repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos
și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)
Timp de
pregătire: 30 min
Porții:
16
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!