Tocanita de ciuperci (de post)
Tocăniță de ciuperci (de post)
Tocănița
de ciuperci poate fi servită ca și garnitură la o altă mâncare, dar și simplă,
dacă vreți o mâncare de post, cum am făcut și eu acum. Eu am servit cu mămăligă
caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.
Avem nevoie de:
1 kg
ciuperci brune proaspete;
500 ml
apă;
60 ml
ulei;
2 linguri
bulion;
2 cepe galbene;
Sare, după
gust
Mod de preparare:
Se
curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de
firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe.
Se curăță
cepele, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox
60 ml) câteva minute, apoi se sting cu apă. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă
ciupercile. Se potrivește de sare.
Când ciupercile
sunt fierte, se prepară sosul, adăugând bulionul, se mai lasă cam 5 minute să
fiarbă, apoi se ia focul.
Sugestie
de servire: Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu
pâine de casă.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 35 min
Porții:
4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!