Tort cu trandafiri, volănașe și cremă de zmeură
Tort cu trandafiri, volănașe și cremă de
zmeură
De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data
aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la
blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și
l-am decorat cu volănașe și trandafiri.
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
5 ouă
(mărime M),
200 g
unt,
un praf
de sare,
7,5 ml îndulcitor,
3
linguri făină,
6
linguri nucă măcinată,
un plic
praf de copt Dr. Oetker,
pentru crema de zmeură:
8
linguri gem de zmeură,
4
linguri apă,
Un plic
zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
250 g
cremă mascarpone,
100 ml
frişcă lichidă,
pentru sirop:
400 ml
apă,
4 ml
îndulcitor,
Sucul de
la o portocală,
O linguriţă
esenţă de rom,
pentru decor :
250 ml frişcă
lichidă,
250 g
cremă mascarpone,
1
linguriță cacao,
1
linguriță zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker,
Coloranți
alimentari naturali pudră (roșu, galben),
Ornamente
Galaxie Dulce Dr. Oetker,
Ornamente
Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Mod
de preparare:
Blatul:
Se bat
spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare.
Separat,
se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează
treptat spuma de albușuri.
Se
adaugă și praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compoziție
pufoasă, care se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se
coace la foc mic, aprox 25 de minute. Se lasă la răcit.
Siropul:
Se prepară
un sirop din 400 ml apă, 4 ml îndulcitor, sucul de la o portocală, se lasă să
fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se aadaugă esenţa de rom şi se lasă la
răcit.
Crema de zmeură:
Se desface gemul de zmeură (eu am avut gem de casă) în
puțină apă, se lasă la răcit, se strecoară de sâmburi.
Se amestecă
o cutie de cremă mascarpone cu 100 ml frişcă lichidă, cu mixerul, se adaugă și
zahărul Bourbon și spuma de zmeură, omogenizând.
Montare şi decor:
Se taie tortul în două foi, se îndepărtează capacul, se
însiropează, se umple cu cremă, așezând capacul la mijloc, între foi.
Se amestecă 250 g cremă mascarpone cu 250 ml frişcă
lichidă și o linguriță de zahăr cu aromă de rom, cu mixerul, se îmbracă tortul
într-un strat superficial, apoi din crema ce rămâne se împarte în mai multe
castronele pentru a adăuga coloranți alimentari. Eu am folosit unii naturali,
tip pudră, în 3 castronele, pentru a obține culoarea piersicii, roz pal și roz
intens.
Se ornează tortul cu volănașe și trandafiri, cu ajutorul unui poș, folosind diferite duze.
Două linguri de cremă se amestecă cu puțină cacao, pentru
scrisul de pe tort.
Se decorează cu onamente de zahăr.
Porţii:
15
Timp de
coacere: 25 min
Timp de
pregătire: 2h 30min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!