Dulceaţă de mandarine cu whisky, anason stelat și vanilie
Dulceaţă de mandarine
cu whisky, anason stelat și vanilie
Am
pregătit zilele trecute niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora
mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult
mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason
stelat și vanilie (din camara Bucatarasului).
Ingrediente:
185 g
coajă de mandarine;
90 g zahăr;
300 ml
apă,
1 anason
stelat,
1
linguriță vanilie pudră (din păstăi mărunțite)
Mod
de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se
taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.
Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul
stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă,
se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu
am avut.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se
pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: aprox 2h 10min
Timp de gătire: aprox 20min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!