Turta Dulce (2019)
Zilele
trecute am pregătit niște turtă dulce pentru nepoței. M-a prins ora 2 noaptea
decorându-le, dar a meritat toată munca. De data aceasta, am folosit mai multă
cacao la aluat, iar pentru decorat: ciocolată albă și coloranți pudră naturali.
A ieșit pufoasă, aromată și așa de bună. Le-am lăsat la uscat, iar a doua zi
le-am adăugat sfoară colorată și le-am ambalat în celofan, am căutat și o cutie
solidă, pentru că aveau drum lung de făcut.
Turtă dulce făcută cu multă
dragoste…
Timp de coacere: 10 min x 3 tăvi
Timp de pregătire și decorare: 2h
Porții: 30 buc
Ingrediente:
Pentru turtă dulce:
100 g unt,
2 ouă,
3
linguri miere,
3 linguri
zahăr
brut din trestie de zahăr Sano Vita,
un praf
de sare,
1 plic
praf de copt,
350 g făină;
1 plic
praf de copt,
4 linguriţe
cacao,
1 linguriţă
mix mirodenii Belbake (anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară,
cuișoare, cardamon),
Pentru
decor:
200 g
ciocolată albă,
Coloranți
alimentari naturali pudră (verde, orange, albastru),
fulgi de
zahăr,
perle de
zahăr ,
fire
colorate de zahăr
Mod de preparare:
Se
amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi
cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând
bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând
până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde.
Se dă la frigider 30 de minute.
Se întinde
aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de
patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.
Se dă la
cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o
scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu
turtă dulce. Se lasă la răcit.
Pentru
decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă
10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe
castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții
alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la
capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.
Se
ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi,
perle și fire de zahăr.
Se lasă
la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.
Se adaugă
sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în
brad.
Poftă Bună!
Distincții culinare:
Rețetă premiată de Revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 1/2021.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!