Ecleruri-inel cu cremă de lămâie
Aveam ulei
de măsline, lămâi și portocale din Grecia, am făcut diverse preparate, dar
vroiam și niște ecleruri, pentru că sunt preferatele noastre. Și cum de Crăciun
am avut alte dulciuri, am decis să le pregătesc acum și, cu ocazia asta, să
încerc unele pe care nu le-am mai făcut până acum: ecleruri-inel.
Vă prezint
mai jos cantitățile pe care le-am folosit, în ceea ce privește aluatul, a ieșit
un pic mai crocant, dar s-a copt bine înăuntru, față de alte dăți când mai
aveam de scobit aluatul înăuntru.
Am folosit
rețeta mamei pentru crema de lămâie și am fost încântată.
Ingrediente:
Eclerurile-inel:
340 ml apă,
130 ml ulei de măsline,
300 g făină,
7 ouă M,
Un praf
de sare,
Crema de lămâie:
600 ml lapte,
Un praf
de sare,
5 ml îndulcitor,
5 ml îndulcitor,
5
linguri făină,
2 linguri
și jumătate zeamă de lămâie,
O
linguriță coaja de lămâie,
O linguriță
coaja de portocală,
100 g unt,
100 g unt,
Glazuri:
50 g
ciocolată albă,
O
jumătate de linguriță colorant natural pudră lila,
100 g
ciocolată cu lapte,
O
jumătate de linguriță ulei de floarea soarelui,
3
lingurițe lapte,
Decor:
O mână
de fistic,
Coajă rasă
de portocală,
Sticks-uri
de ciocolată cu cappucino,
Sticks-uri
de ciocolată cu mentă
Mod
de preparare:
Eclerurile-inel:
Se pun
la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe
foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se
adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare
bună.
Se încinge
cuptorul.
Se umple
un poș cu dui stelat (sau fără dui, cum vă
place) și se formează inele din aluatîntr-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se umezesc cu apă, îndreptând
moțurile, să nu se ardă și se coc la foc mic (176 grade Celsius) pentru 30 de
minute.
Se scot eclerurile pe o altă tavă sau un grătar de răcire și se
lasă la răcit.
Crema:
Așadar,
într-o crăticioară se amestecă laptele cu îndulcitorul, un praf de sare și făina, bătând cu un
tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă
ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă
repede untul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și coaja de portocală,
amestecând bine. Se lasă la rcăit, apoi se bate cu mixerul maxim un minut până capătă
o consistență cremoasă.
Glazuri:
Pentru glazurile
albă și lila: se topește ciocolată albă, pe baie de abur. Jumătate din
cantitate se dă deoparte și se amestecă împreună cu colorantul lila. Eu am
folosit unul tip pudră, natural.
Pentru glazura
neagră: se topesc pe baie de abur: ciocolată cu lapte, împreună cu uleiul (folosiți
ulei obișnuit pentru ciocolată, pentru a evita alte arome) și laptele. Se amestecă
până se omogenizează frumos.
Montare și decor:
Se taie
în două foi fiecare ecler, se umple cu cremă și se glazurează cu ciocolată
albă, lila sau cu lapte. Se decorează cu fistic mărunțit, coajă de portocală
sau cu sticks-uri de ciocolată mărunțite.
Timp de
pregătire: aprox 1 h 30 min
Timp de
gătire: 1 h 30 min
Porții: 3 tăvi
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!