Ecleruri-inel cu cremă de lămâie


Ecleruri-inel cu cremă de lămâie

Aveam ulei de măsline, lămâi și portocale din Grecia, am făcut diverse preparate, dar vroiam și niște ecleruri, pentru că sunt preferatele noastre. Și cum de Crăciun am avut alte dulciuri, am decis să le pregătesc acum și, cu ocazia asta, să încerc unele pe care nu le-am mai făcut până acum: ecleruri-inel.
Vă prezint mai jos cantitățile pe care le-am folosit, în ceea ce privește aluatul, a ieșit un pic mai crocant, dar s-a copt bine înăuntru, față de alte dăți când mai aveam de scobit aluatul înăuntru. 
Am folosit rețeta mamei pentru crema de lămâie și am fost încântată.

Ingrediente:
Eclerurile-inel:
340 ml apă,
130 ml ulei de măsline,
300 g făină,
7 ouă M,
Un praf de sare,

Crema de lămâie:
600 ml lapte,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
5 linguri făină,
2 linguri și jumătate zeamă de lămâie,
O linguriță coaja de lămâie,
O linguriță coaja de portocală,
100 g unt,

Glazuri:
50 g ciocolată albă,
O jumătate de linguriță colorant natural pudră lila,
100 g ciocolată cu lapte,
O jumătate de linguriță ulei de floarea soarelui,
3 lingurițe lapte,

Decor:
O mână de fistic,
Coajă rasă de portocală,
Sticks-uri de ciocolată cu cappucino,
Sticks-uri de ciocolată cu mentă

Mod de preparare:
Eclerurile-inel:
Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună.
Se încinge cuptorul.
Se umple un poș cu dui stelat (sau fără dui, cum vă place) și se formează inele din aluatîntr-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se umezesc cu apă, îndreptând moțurile, să nu se ardă și se coc la foc mic (176 grade Celsius) pentru 30 de minute.
Se scot eclerurile pe o altă tavă sau un grătar de răcire și se lasă la răcit.

Crema:
Așadar, într-o crăticioară se amestecă laptele cu îndulcitorul, un praf de sare și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă repede untul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și coaja de portocală, amestecând bine. Se lasă la rcăit, apoi se bate cu mixerul maxim un minut până capătă o consistență cremoasă.



Glazuri:
Pentru glazurile albă și lila: se topește ciocolată albă, pe baie de abur. Jumătate din cantitate se dă deoparte și se amestecă împreună cu colorantul lila. Eu am folosit unul tip pudră, natural.
Pentru glazura neagră: se topesc pe baie de abur: ciocolată cu lapte, împreună cu uleiul (folosiți ulei obișnuit pentru ciocolată, pentru a evita alte arome) și laptele. Se amestecă până se omogenizează frumos.

Montare și decor:
Se taie în două foi fiecare ecler, se umple cu cremă și se glazurează cu ciocolată albă, lila sau cu lapte. Se decorează cu fistic mărunțit, coajă de portocală sau cu sticks-uri de ciocolată mărunțite.

Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min
Timp de gătire: 1 h  30 min
Porții: 3 tăvi 







Poftă Bună!

Comentarii