Saleuri de casă, cu untură, cașcaval și susan


Saleuri de casă, cu untură, cașcaval și susan
Saleuri cu aluat de casă, cu untură, ornate cu cașcaval ras și susan ușor rumenit. De obicei folosesc cașcaval ras și ca ornat, dar și în aluat. Însă am constatat că saleurile se întind și nu se umflă. Nu vorbesc de gust, căci sunt fragede oricum, mă interesa și aspectul. Asa că de data asta, am pus numai deasupra cașcavalul și au ieșit mai bine. Sper să vă placă!

Ingrediente:
100 g untură;
200 g smântână;
100 g unt;
350 g făină (cu tot cu frământat);
1 linguriță sare;
1 plic praf de copt;
150 g cașcaval ras;
Semințe de susan, dupa gust;
1 ou pentru uns aluatul.

Mod de preparare:
Într-un vas mare, se dă untul rece pe răzătoare, se adaugă untura, smântâna, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă până se obține un aluat bun de întins, dar pufos, care se dă la frigider 30 de minute.

Se rumenesc semințele de susan într-o tigaie, fără grăsime, maxim un minut. Nu le rumeniți prea tare, vor căpăta o notă amară.

Se preîncălzește cuptorul.
Se presară făină pe masa de lucru și se împarte aluatul în două părți, păstrând la frigider aluatul cu care nu lucrăm. Se întinde primul aluat, cu sucitorul într-o foaie grosuță, iar restul de aluat se dă la frigider.
Se taie aluatul în fâșii cu un cuțit dat prin făină sau cu o rolă pentru pizza, apoi se unge cu oul bătut bine și se ornează cu cașcaval ras și susan.


Se așază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc mediu, cam 20-25 de minute sau până devin aurii, dar nu brune, pentru ca vor se vor usca.

Se păstrează în pungi de hârtie, care sunt mai bune decât cele din plastic pentru că lasă aerul să treacă și atunci saleurile nu se fac nici moi-gumoase a doua zi, nici nu se usucă, ci se păstrează ca textură și gust.

Porții: eu am obținut 4 tavi de saleuri.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 20 min fiecare tavă



Poftă Bună!

Comentarii