Mămăligă cu brânză și ouă la cuptor
Mămăligă cu brânză și ouă la cuptor
Am pregătit această mâncare, așa cum o mâncam și noi când eram mici, e foarte gustoasă și v-o recomand.
Ingrediente:
1 l apă,
300 g malai,
Sare, după gust,
5 ouă,
50 g unt,
210 g brânză de vacă,
100 g cașcaval ras;
Smântână, după gust
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare la fiert, într-un tuci, iar când fierbe, se adaugă mălaiul, în ploaie, amestecând cu un tel mare. Se lasă să fiarbă până se îngroașă ușor, însă nu fierbem prea mult pentru că trebuie să obținem o mămăligă mai moale.
Se pune apa cu sare la fiert, într-un tuci, iar când fierbe, se adaugă mălaiul, în ploaie, amestecând cu un tel mare. Se lasă să fiarbă până se îngroașă ușor, însă nu fierbem prea mult pentru că trebuie să obținem o mămăligă mai moale.
Se răstoarnă jumătate din mămăligă într-o tavă unsă cu puțin ulei, se nivelează cu grijă, fiind fierbinte. Se rade brânza, se adaugă restul de mămăligă, apoi se fac cuiburi, în care se pun ouăle.
Pe fiecare ou se pune un cub de unt și un praf de sare. Se rade cașcavalul deasupra.
Se coace, la foc potrivit, până se rumenește.
Se servește cu smântână.
Porții: 6
Timp de pregătire: 25 min
Timp de coacere: 15 min
Poftă Bună!
Foarte buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergere