Rețete Pascale

Tort cappuccino



Tort cappuccino

Tort cu două foi de pandișpan cu vanilie, însiropat cu cappuccino, cremă de cafea, decorat în ton cu primăvara.

Ingrediente:
Pentru pandișpan:
6 ouă L,
Un praf de sare,
100 ml ulei,
6 linguri apă,
5 ml îndulcitor,
5 ml esență de vanilie Dr. Oetker,
190 g făină,
10 g praf de copt Dr. Oetker,

Pentru însiropat;
300 ml apă,
28 g cappuccino Jacobs,

Pentru crema de cafea:
125 g cremă mascarpone,
100 ml frișcă lichidă,
50 g ciocolată cu lapte,
1 linguriță cafea măcinată,
1 linguriță cacao Dr. Oetker,

Pentru decor:
200 g ciocolată albă,
O linguriță colorant alimentar natural pudră orange,
O linguriță colorant alimentar natural pudră verde,
2 linguriță apă fierbinte,
50 ml frișcă lichidă,
Margarete și frunze de napolitană Dr. Oetker,
Fluturi de zahăr

Mod de preparare:
Pandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă făina și praful de copt și, dacă vreți să amestecați tot cu mixerul, adaugați aceste ingrediente lingură cu lingură, mixând după fiecare, ca să nu se desumfle compoziția. Se toarnă jumătate de compoziție într-o formă de copt, dreptunghiulară, pregătită cu foaie de copt și se coace 15 minute (sau până trece testul scobitorii), apoi se scoate pe un grătar de răcire și se coace și cealaltă jumătate. Eu am avut o formă de 20 x 23 cm.

Pentru însiropat, se aduce apa la punctul de fierbere, se dă de pe foc, se adaugă cappuccino și se amestecă.

Crema de cafea: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcorit. Se amestecă frișca lihidă cu crema mascarpone, se adaugă o lingură din acest amestec peste ciocolată, se omogenizează, apoi se adaugă în vasul mare de mascarpone cu frișcă, astfel, crema nu va vea cocoloașe sau textura de fulgi de ciocolată, ci va deveni omogenă, frumoasă. Abia apoi se adaugă și cacaoa și cafeaua și se amestecă.


Montare și decor: se însiropează delicat cele două foi, se distribuie uniform crema pe o foaie de pandișpan, se adaugă cealaltă foaie deasupra. Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit și se dă deoparte cam două linguri. Restul se amestecă împreună cu colorantul orange desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Nu uitați să amestecați ciocolat albă pe care tocmai ați dat-o deoparte cu colorantul verde, desfăcut de asemenea într-o linguriță de apă fierbinte. Se decorează după gust, cu frișcă bătută în prealabil cu mixerul, flori și ce vă mai place.

Porții: 15
Timp de coacere: 15 min
Timp pregătire: 1h 30 min





Poftă Bună!

Comentarii