Tort cappuccino
Tort cappuccino
Tort cu
două foi de pandișpan cu vanilie, însiropat cu cappuccino, cremă de cafea,
decorat în ton cu primăvara.
Ingrediente:
Pentru
pandișpan:
6 ouă L,
Un praf
de sare,
100 ml
ulei,
6
linguri apă,
5 ml
îndulcitor,
5 ml
esență de vanilie Dr. Oetker,
190 g
făină,
10 g
praf de copt Dr. Oetker,
Pentru
însiropat;
300 ml
apă,
28 g
cappuccino Jacobs,
Pentru
crema de cafea:
125 g
cremă mascarpone,
100 ml
frișcă lichidă,
50 g
ciocolată cu lapte,
1
linguriță cafea măcinată,
1
linguriță cacao Dr. Oetker,
Pentru
decor:
200 g
ciocolată albă,
O
linguriță colorant alimentar natural pudră orange,
O
linguriță colorant alimentar natural pudră verde,
2
linguriță apă fierbinte,
50 ml
frișcă lichidă,
Margarete
și frunze de napolitană Dr. Oetker,
Fluturi
de zahăr
Mod de preparare:
Pandișpanul:
se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat
gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă
făina și praful de copt și, dacă vreți să amestecați tot cu mixerul, adaugați
aceste ingrediente lingură cu lingură, mixând după fiecare, ca să nu se
desumfle compoziția. Se toarnă jumătate de compoziție într-o formă de copt,
dreptunghiulară, pregătită cu foaie de copt și se coace 15 minute (sau până
trece testul scobitorii), apoi se scoate pe un grătar de răcire și se coace și
cealaltă jumătate. Eu am avut o formă de 20 x 23 cm.
Pentru
însiropat, se aduce apa la punctul de fierbere, se dă de pe foc, se adaugă
cappuccino și se amestecă.
Crema de
cafea: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcorit. Se
amestecă frișca lihidă cu crema mascarpone, se adaugă o lingură din acest
amestec peste ciocolată, se omogenizează, apoi se adaugă în vasul mare de
mascarpone cu frișcă, astfel, crema nu va vea cocoloașe sau textura de fulgi de
ciocolată, ci va deveni omogenă, frumoasă. Abia apoi se adaugă și cacaoa și
cafeaua și se amestecă.
Montare
și decor: se însiropează delicat cele două foi, se distribuie uniform crema pe
o foaie de pandișpan, se adaugă cealaltă foaie deasupra. Se topește ciocolata
albă pe baie de abur, se lasă la răcit și se dă deoparte cam două linguri.
Restul se amestecă împreună cu colorantul orange desfăcut într-o linguriță de
apă fierbinte. Nu uitați să amestecați ciocolat albă pe care tocmai ați dat-o
deoparte cu colorantul verde, desfăcut de asemenea într-o linguriță de apă
fierbinte. Se decorează după gust, cu frișcă bătută în prealabil cu mixerul,
flori și ce vă mai place.
Porții:
15
Timp de
coacere: 15 min
Timp
pregătire: 1h 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!