Cartofi si ciuperci in stil italian
Cartofi și ciuperci în stil italian
O
garnitură gustoasă, cu brânză Grana Padano și mozzarella, ce se poate pregăti alături
de un grătar sau friptura preferată, pentru o cină în familie.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
coacere: 30-35 min
Porţii:
4
Ingrediente:
630 g
cartofi,
60 g
brânză Grana Padano,
70 g brânză mozzarella,
50 ml
ulei de măsline,
½
linguriță oregano uscat,
½
linguriță busuioc uscat,
Sare,
după gust,
1 cățel
de usturoi,
12
ciuperci,
30 g
unt,
1 fir de
usturoi verde (pentru decor)
Mod de preparare:
Se curăță
și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și
a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai
multe ape.
Într-un
castron se pune uleiul, se dă un cățel de usturoi pe răzătoare, cât mai fin, se
adaugă mirodenii și sare. Se adaugă și cartofii feliați și se amestecă toate.
Se curăță
ciupercile de pielițe și piciorușe, se spală delicat și se răsfiră pe o tavă cu
foaie de copt. Se adaugă și piciorușele de la ciuperci în tavă. Se adaugă în fiecare
ciupercuță un cub mic de unt.
Pe un
șervet de hârtie se rad brânza Grana Padano și mozzarella. Se presară o mână de
brânzeturi peste ciuperci. Restul de brânzeturi se adaugă în bolul cu cartofi și se
amestecă.
Se răsfiră
și cartofii pe o altă tavă cu foaie de copt.
Se dau
cele două tăvi la cuptor, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până se
rumenesc. Se pot ține 2 tăvi deodată în cuptor, punând ciupercile mai sus,
cartofii mai jos, apoi țineți focul mic, să nu se ardă.
Pentru decor,
eu am tăiat un fir de usturoi verde, rondele.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!