Panna Cotta cu cafea și ciocolată
Panna Cotta cu cafea
și ciocolată
Un desert
delicios, în varianta cu cafea și ciocolată.
Timp de pregătire: 2h 10min
Timp de gătire: 10 min, foc mic
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru Panna
Cotta:
300 ml
frișcă lichidă,
400 ml
lapte,
5 g
pudră de vanilie,
40 g cuvertură
de ciocolată neagră,
2
lingurițe cafea solubilă (ness),
12 g
gelatină granule + 4 linguri apă rece,
Pentru decorațiuni:
30 g
cuvertură de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Se pune
gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece.
Se înfierbântă
frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric, se dă de
pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă bine.
Se împarte
compoziția în două: 250 ml se amestecă cu ciocolata neagră și cafeaua solubilă
(ness) și se amestecă bine, să se topească ciocolata, acesta va fi stratul de
jos, cel maro și mai mic. 450 ml se amestecă doar cu pudra de vanilie, acesta
va fi stratul de deasupra și cel mai mare.
Se toarnă
în primul rând amestecul de cafea solubilă și ciocolată în paharele sprijinite
cu prosoape de bucătărie, într-o tavă, pentru a sta înclinate.
Se dau
la frigider pentru 2 ore, timp în care compoziția albă rămâne pe masă, fără
probleme.
În acest
timp, se pregătesc câteva decorațiuni de ciocolată, topind 30 g cuvertură de
ciocolată neagră, pe baie de abur și turnând-o într-un poș pregătind cu un dui
rotund foarte subțire, cu care să putem desena diferite forme pe o hârtie de
copt. Se dau decorațiunile la congelator, până la utilizare.
În
momentul servirii, se adaugă și decorațiuni de ciocolată.
Sfat: înainte de a pregăti acest
desert, alegeți-vă cupele preferate în care urmează să turnați compoziția și
cântăriți mai întâi cu apă simplă, ca să vă faeți apoi calculul de cât lichid
aveți nevoie pentru a umple cupele.
Sfat: La 500 ml compoziție se
adaugă 10 g gelatină pudră, în funcție de gelatina (marca) folosită, țineți
cont însă de specificațiile de pe produs, pentru că pot diferi în funcție de
producător.
Sfat: dacă aveți de gând să
pregătiți desertul în cupe sau pahare, nu e nevoie să folosiți foarte multă
gelatină, pentru că desertul va fi tun. În schimb, dacă le pregătiți în forme
de silicon și vreți să le răsturnați, compoziția nu trebuie să fie moale (se va
destrăma). În oricare caz, trebuie să aibă o consistență catifelată și
armonioasă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!