Tarta cu migdale, fructe si apa de flori de portocal


Tartă cu migdale, fructe și apă de flori de portocal

 

O tartă frumoasă ca un apus de soare și delicioasă ca o zi de vară, cu blat pufos cu migdale, fructe și apă de flori de portocal.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 25-30 min

Porții: 12

 

Ingrediente:

5 ouă mari,

Un praf de sare,

2 linguri zahăr,

1 linguriță apă de flori de portocal,

60 ml ulei,

50 g migdale măcinate,

5 g praf de copt,

100 g făină

 

Mod de preparare:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea. Când spuma începe să se formeze, adaugi rând pe rând zahărul, gălbenușurile, apa de portocal, amestecând după fiecare.

Adaugi uleiul, praful de copt și făina și omogenizezi. 

Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei și pregătită cu hârtie de copt pe fund.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute, la foc mediu (180°C). 





 


Poftă Bună!

Comentarii