Paste în stil italian
Paste în stil italian
Fusilli
în culorile Italiei, cu sos cu busuioc și usturoi, jambon, mozzarella și brânză Grana Padano.
Timp de pregătire: 3 min
Timp de gătire: 15 min
Porții: 4
Ingrediente:
250 g fusilli
tricolore,
950 ml
apă,
1 ceapă
albă medie,
100 g
jambon,
3
linguri ulei,
Un vârf
de cuțit busuioc uscat,
Sare, după
gust,
250 g roșii
cubulețe în sos,
50 g brânză
mozzarella,
50 g brânză
Grana Padano,
Frunzulițe
de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Se pun
pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu
sare și se fierb al dente.
Se curăță
și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe.
Într-o
tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc ceapa și jambonul
împreună, aprox 3 minute. Se presară sare, după gust (ținând cont că am pus
sare și la paste, punem mai puțină aici), se adaugă roșiile cubulețe în sos și
apa și se mai lasă vreo 5 minute la fiert, se adaugă busuioc uscat, amestecând.
Se scurg pastele, se adaugă peste sos, se mai fierb împreună maxim 3 minute. Se dau de
pe foc, se rade mozzarella și se amestecă bine.
La momentul
servirii, se rade și brânză Grana Padano pe ele și se decorează cu busioc
proaspăt. Sunt delicioase.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!