Paste în stil italian


Paste în stil italian

Fusilli în culorile Italiei, cu sos cu busuioc și usturoi, jambon, mozzarella și brânză Grana Padano.

Timp de pregătire: 3 min
Timp de gătire: 15 min
Porții: 4

Ingrediente:
250 g fusilli tricolore,
950 ml apă,
1 ceapă albă medie,
100 g jambon,
3 linguri ulei,
Un vârf de cuțit busuioc uscat,
Sare, după gust,
250 g roșii cubulețe în sos,
50 g brânză mozzarella,
50 g brânză Grana Padano,
Frunzulițe de busuioc proaspăt

Mod de preparare:
Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente.
Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe.
Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc ceapa și jambonul împreună, aprox 3 minute. Se presară sare, după gust (ținând cont că am pus sare și la paste, punem mai puțină aici), se adaugă roșiile cubulețe în sos și apa și se mai lasă vreo 5 minute la fiert, se adaugă busuioc uscat, amestecând.

Se scurg pastele, se adaugă peste sos, se mai fierb împreună maxim 3 minute. Se dau de pe foc, se rade mozzarella și se amestecă bine.


La momentul servirii, se rade și brânză Grana Padano pe ele și se decorează cu busioc proaspăt. Sunt delicioase. 




Poftă Bună!

Comentarii