Pizza cu șuncă, mozzarella și parmezan
Pizza cu șuncă, mozzarella și parmezan
O pizza
pregătită, din ingrediente rămase de la alte rețete, era un aluat de rezervă
inițial, așa că a dospit la frigider. Am decorat-o cu ce am mai avut, am copt-o
repede, că eram toți hămesiți după atâtea treburi prin casă, însă aceasta a
ieșit cea mai gustoasă.
Timp de pregătire: 35 min
Timp de coacere: 20 min
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
aluat:
310 g
făină,
10 g
drojdie uscată,
28 ml
ulei de măsline,
1
linguriță rasă sare,
200 ml apă
caldă,
Pentru topping:
1 lingură sos de
roșii cu busuioc,
Un vârf
de cuțit oregano uscat,
4 felii
pancetta,
4 felii
pastramă crud uscată,
40 g
brânză Grana Padano,
80 g
brânză Mozzarella bloc,
În plus:
40 g
făină pentru frământat,
100 ml
apă (pentru procesul de coacere)
Mod
de preparare:
Pentru
aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă
uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se
obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină. Se mai
frământă ușor, cât să capete consistență și formă și se dă la frigider. Va
dospi la rece. Acest tip de aluat poate fi lăsat peste noapte la frigider, fără
probleme (adică fără riscul supra-dospirii). De obicei, dacă fac mai multă
pizza și-mi rămâne aluat nefolosit, îl dau la frigider și-l folosesc a doua zi.
Puteți face și pâine din el.
Pentru
topping: se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii cu
busuioc. Pentru un plus de aromă, eu am presărat și oregano uscat. Se transferă
aluatul într-o tavă specială pentru pizza (care
are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).
Se presară
pe aluat pancetta și pastrama, rupte cu mâna. Se adaugă parmezanul și mozzarella,
date pe răzătoare diferite, dar și rupte bucățele, pentru un aspect rustic.
Coacere:
se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru
pizza) 15-20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii
vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat
apa.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!